Οι ταινίες που θα απολαύσεις στον καναπέ αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι συντάκτες του Ratpack σου προτείνουν τρία φιλμ για τώρα που είσαι μέσα.

Κάποτε τα Σαββατόβραδα προσφέρονταν για έξοδο ή για μαζώξεις, εν έτει 2021 όμως κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο και μακρινό. Μπορεί η εστίαση και ο κινηματογράφος να έχουν σταματήσει ωστόσο πάλι καλά που κάτι τέτοιο δεν υφίσταται με τα γυρίσματα των ταινιών και τις καινούργιες κυκλοφορίες.

Με αυτά τα δεδομένα, το άλλοτε κουτί της τηλεόρασης εξελίσσεται σε μοναδική οδό για τα άλλοτε ποικολόμορφα βράδια του Σαββατοκύριακου, τα οποία περνάμε μέσα στο σπίτι μετά τις 9μ.μ. ξαπλωμένοι στον καναπέ καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας.  

Στο Ratpack λοιπόν αποφασίσαμε να σου κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη, και με δεδομένο ότι μπορεί να μην σε ενδιαφέρει απαραίτητα να δεις κάποια νέα κυκλοφορία στο Netflix, στο Prime ή σε οποιοδήποτε άλλο Streaming Service, κάθε Παρασκευή θα σου προτείνουμε τρεις ταινίες που μπορείς να δεις το Σαββατοκύριακο. Μία νέα κυκλοφορία, μία ταινία για την παρέα και μία κλασική.

Από εδώ οι προτάσεις μας για το ΣουΚού, προκειμένου να ξεκινήσεις από τώρα να κάνεις τα κουμάντα σου.

 

Νέα κυκλοφορία: Outside the Wire (Netflix)

Προτείνει ο Κώστας Χρήστου

Υπόθεση: Ο αγαπημένος Falcon των Avengers, Anthony Mackie, στην πιο πολεμοχαρή έκδοση του εαυτού του. Υποδύεται έναν λοχαγό του Πεζικού που είναι κάτι ανάμεσα σε Robocop και Τerminator, έχοντας στο team του έναν πρώην χειριστή drone που ενσαρκώνει ο Damson Idris. Μαζί, καλούνται να εντοπίσουν έναν τρομοκράτη της ανατολικής Ευρώπης και να του δείξουν πώς κάνει κουμάντο ο Αμερικανικός στρατός. Τα πράγματα όμως είναι πιο περίπλοκα από όσο δείχνουν.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Ουσιαστικά είναι αυτή η ταινία που θα έβλεπες στον κινηματογράφο και δεν μπορείς. Με τις εκρήξεις, τα ειδικά εφέ, το ξύλο, τους πυροβολισμούς και μία καλή δόση από sci-fi χωρίς να γίνεται υπερβολικό. Μεταξύ μας τώρα, αν η τηλεόρασή σου έχει Dolby Atmos θα το απολαύσεις καλύτερα.

Ηθοποιοί: Anthony Mackie, Damson Idris, Enzo Cilenti, Michael Kelly
Σκηνοθεσία: Mikael Håfström

 

 

 

Για την παρέα: Heat

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Ο Neil McCauley (Robert De Niro), ο Chris Shiherlis (Val Kilmer) και η συμμορία τους είναι λιστές τραπεζών, σπεσιαλίστες στο είδος τους που κανείς δεν έχει καταφέρει να τους πλησιάσει. Κάποια στιγμή όμως ένα λάθος θα φέρει τον αστυνόμο Vincent Hanna (Al Pacino) στο κατόπι τους και τότε ο χαμός ξεκινάει.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Οι λόγοι είναι πολλοί σε μια ταινία του Michael Mann. Για πολλούς το ιστορικό πιστολίδι μεταξύ αστυνομικών και ληστών έχει αφήσει εποχή, ωστόσο τα φώτα κλέβουν και δίκαια οι Pacino και De Niro στην πρώτη φορά που μοιράστηκαν τη μεγάλη οθόνη. Όταν έχεις τα δύο τοτέμ στον ίδιο χώρο, όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Ηθοποιοί: Robert De Niro, Al Pacino, Jon Voight, Val Kilmer, Tom Sizemore, Danny Trejo, Natalie Portman
Σκηνοθεσία: Michael Mann

 

 

 

Κλασική Ταινία: The Man Who Knew Too Much

Προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

Υπόθεση: Ένα ζευγάρι (Ben και Joe McKenna) μαζί με το γιό τους (Hank) δεν θα ξεχάσουν ποτέ το ταξίδι τους στο Morocco. Γίνονται μάρτυρες σε φόνο, μαθαίνουν για μια πλεκτάνη που περιλαμβάνει τη δολοφονία ενός διπλωμάτη, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να σώσουν τον Hank ο οποίος πέφτει θύμα απαγωγής. Οι δυο γονείς θα επιστρέψουν στη βάση τους, στο Λονδίνο, προκειμένου όμως να πάρουν από μόνοι τους την κατάσταση στα χέρια τους και να σώσουν τον γιο τους από τους απαγωγείς.

 

 

Μας αρέσει γιατί: Ο Alfred Hitchcock κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την ταινία το 1934 ως ερασιτέχνης σκηνοθέτης και την επανεκτέλεσε ως φτασμένος πλέον το 1956. Σε μια κουβέντα του με τον Γάλλο σκηνοθέτη, François Truffaut ο οποίος επαίνεσαι το remake της ιστορίας, ο Hitchcock αποφάνθηκε: «Ας πούμε ότι η πρώτη εκτέλεση, είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς ενός ταλαντούχου ερασιτέχνη κι η επανεκτέλεση το έργο ενός επαγγελματία». Δεν λέμε να δεις και τις δυο εκδοχές, αλλά και μόνο που έχει την υπογραφή του Hitchcock, ξέρεις καλά πως δεν θα μετανιώσεις το χρόνο σου.

Ηθοποιοί: James Stewart, Doris Day, Brenda de Banzie, Bernard Miles, Christopher Olsen
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved