8 βιβλία για σένα που αγαπάς τις γκανγκστερικές ιστορίες

Από το Godfather μέχρι το LA Confidential, οι γκάνγκστερς έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στα μυθιστορήματα.

Δεν έχουμε ιδέα γιατί μας αρέσουν τόσο οι gangsters. Είναι για τον άνευ όρων πόλεμο που κηρύττουν σε μία κοινωνία που έχει τάχα ιδανικά και τάξη; Είναι επειδή η ζωή με μία συμμορία όπως των Goodfellas θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα; Ή μήπως το ότι αν δούλευες με κάποιον πανίσχυρο, θα ήθελες να έχει τις αξίες και την δύναμη του Vito Corleone;

Ό,τι και αν είναι από τα παραπάνω, η δύναμη, το χρήμα, η περιπέτεια, προτού επηρεάσει εμάς, επηρέασε τους μεγάλους συγγραφείς. Είδαν ένα κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό μας, τον έχτισαν μέσα από μαρτυρίες και εμπειρίες και έθεσαν τα θεμέλια για τα μελλοντικά αστυνομικά μυθιστορήματα όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

 

 

Μπορεί λοιπόν μέχρι και σήμερα να μιλάμε για αγαπημένες γκανγκστερικές ταινίες και σειρές που έδωσαν τα μέγιστα στο να χτιστεί το genre και να μπορέσει να φτάσει τις μελλοντικές δουλειές που βλέπουμε σήμερα να είναι μοναδικές, αλλά είτε αγαπάς το διάβασμα είτε όχι, όλα αυτά ξεκίνησαν από μυθιστορήματα. Από βιβλία.

Θέλοντας να τιμήσουμε το γκανγκστερικό theme όπως ακριβώς του αρμόζει, έχουμε εδώ για σένα 8 all time classic προτάσεις για διάβασμα που θα σε ταξιδέψουν στον κόσμο των wiseguys. Με λεπτομέρειες που παρέλειψαν οι μεγάλοι σκηνοθέτες, με αφηγήσεις που δεν μπορεί να συλλάβει καμία κάμερα και που κανένας ηθοποιός δεν θα μπορέσει να απεικονίσει τόσο πιστά.

Ξεκίνα το ταξίδι σου με τα παρακάτω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved