Τα βιβλία που κάθε άντρας επιβάλλεται να διαβάσει στη ζωή του

Η βιβλιοθήκη σου πρέπει να έχει αυτά τα βιβλία και μάλιστα διαβασμένα.

Τα βιβλία είναι ιερά μέσα στη ζωή του άντρα και καθώς προχωράει πάνω στο μονοπάτι της ζωής του πρέπει να μαζέψει εμπειρίες και αναγνώσματα που να τον κάνουν καλύτερο, πιο έμπειρο και πιο σκεπτόμενο άνθρωπο. Η γνώση από πάντα ήταν σημαντική σε όλα τα επίπεδα και είναι ικανή να διαμορφώσει τον χαρακτήρα ενός σωστού άντρα.

Δεν είναι όμως μόνο λόγω της γνώσης που διαβάζουμε βιβλία, είναι γιατί θέλουμε να διευρύνουμε τη φαντασία μας και να ταξιδέψουμε χωρίς να το κουνάμε ρούπι από τον καναπέ.

Ο ελάχιστος Φόβος και η τεράστια Παράνοια του Hunter S. Thompson

 

Μέσα στην ιστορία της λογοτεχνίας είναι κάποια βιβλία ορόσημα που κάθε άντρας ο οποίος σέβεται τον εαυτό του πρέπει να διαβάσει και να έχει στην βιβλιοθήκη του.

Είναι βιβλία που θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του κάθε άντρα στα σίγουρα, λογοτεχνία που σου μένει στο πετσί σαν καυτή σφραγίδα και σε συνοδεύει σε ολόκληρη τη ζωή σου.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα βιβλία που κάθε άντρας πρέπει να έχει στην βιβλιοθήκη του:

 

Τσαρλς Μπουκόφσκι – Τοστ Ζαμπόν

Είναι η ιστορία της ενηλικίωσης του μεγάλου Αμερικανού «νονού» του περιθωρίου ο οποίος έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ανδρών με τα παρακμιακά αλλά εξαίσια συγγράμματα του. Έργο βιογραφικό που δείχνει τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Μπουκόφσκι. Πρέπει να διαβαστεί από έναν άντρα γιατί διαθέτει μια οικουμενική και διαχρονική ποιότητα: μπορεί να διαβαστεί ως μυθιστόρημα ενηλικίωσης, ως ένα ακόμα «πορτρέτο του καλλιτέχνη σε νεαρή ηλικία» αλλά και -το πιο ενδιαφέρον για τον Έλληνα αναγνώστη σήμερα- ως χρονικό της διαμόρφωσης του ψυχισμού ενός παιδιού που μεγαλώνει στα δύσκολα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης στην Αμερική.

 

 

Μάλκομ Λόουρυ – Κάτω από το ηφαίστειο

Ίσως ένα από τα λίγα παραδείγματα συγγραφέα που αυτοκαταστράφηκε αλλά άφησε πίσω του ένα και μοναδικό αριστούργημα. Ένα και μοναδικό. Άρχισε να γράφεται το 1937 και ολοκληρώθηκε σε εννιά χρόνια. Όταν εκδόθηκε το 1947 στην Ευρώπη και στην Αμερική δέχτηκε διθυραμβικές κριτικές. Θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο πρωτότυπα έργα του 20ου αιώνα. Ο Λόουρυ δεν έγραψε κανένα άλλο ολοκληρωμένο έργο. Πέθανε από ατύχημα (ασφυξία) στα 48 του χρόνια αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο όγκο χειρογράφων που όμως τίποτε από αυτά δεν αποτελούσε κάτι ολοκληρωμένο. Must διάβασμα για τον κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του και το ποτό.

 

 

Έρνεστ Χέμινγουεη – Κι ο ήλιος ανατέλλει

Τεράστια παγκόσμια επιτυχία αλλά όχι άδικα. Ο Έρνεστ ήταν και θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της γενιάς του. Άφησε το στίγμα του στην παγκόσμια λογοτεχνία με τα αριστουργήματα του που υμνούν τις αρετές, και όχι μόνο, του άντρα. Στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου του Χέμινγουεϊ, η αυτοβιογραφική αφήγηση αποτελείται από σειρά επαναλαμβανόμενων φαντασιώσεων όπου υπερτερούν τα νευρωτικά στοιχεία του πρωταγωνιστή.

 

 

Ντον Ντελίλο – Υπόγειος Κόσμος

Βιβλίο μαμούθ που όμως οπωσδήποτε πρέπει να ξέρεις και να έχεις μελετήσει. Ανάγνωσμα υποχρεωτικό για την πορεία του εικοστού αιώνα. Γιος Ιταλών μεταναστών, γέννημα – θρέμμα του Μπρονξ (1936), πρώην… διαφημιστής, ο Ντελίλο κατασκευάζει τον Υπόγειο Κόσμο του ως τη φυσική κατάληξη όλων των προηγούμενων έργων του. Εδώ θα βρεις την Αμερικάνικη πανδαισία σε όλο της το μεγαλείο. Όλος ο αιώνας θα περάσει μπροστά από τα μάτια σου και θα σε διδάξει αυτά που κανείς άλλος δεν μπορεί. Ένα βιβλίο πραγματικός θησαυρός γνώσης και ύφους.

 

 

Φ. Σκοτ. Φιτζέραλντ – Τρυφερή είναι η νύχτα

Ο Ντικ Ντάιβερ είναι ένας νεαρός ψυχίατρος που γνωρίζει τη Νικόλ όσο εκείνη νοσηλεύεται στην κλινική ενός φίλους του γιατί είχε μια κρίση παράνοιας. Αν και στην αρχή αντιστέκεται, τελικά ερωτεύεται και παντρεύεται την ασθενή του που είναι πανέμορφη και συνάμα πάμπλουτη. Βιβλίο σταθμός στην λογοτεχνία, ύφος διαμάντι και προτάσεις που όταν τις διαβάζεις αισθάνεσαι ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος. Το βιβλίο καταγράφει την πτώση ενός ζευγαριού και τους τρόπους με τους οποίος ο χρόνος αλλάζει τα πάντα στις ζωές μας.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved