American Barbecue Showdown: Η σειρά που πρέπει να δει κάθε κρεατοφάγος

Κάρβουνα, ψησταριά, τόνοι κρέατος. Δηλαδή τι άλλο να θελήσει κανείς;

Δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου κάποιο αμερικανικό σώου που να εστιάζει στο μπάρμπεκιου. Έχω δει διαγωνισμούς μαγειρικής, έχω δει ντοκιμαντέρ για ethnic κουζίνες και Michelin εστιατόρια, αλλά ποτέ κάτι που να έχει σχέση αποκλειστικά με την αμερικανική ψησταριά. Απλά δεν είχε τύχει. Το American Barbecue Showdown ωστόσο, αποδείχτηκε να είναι ίσως ένα από τα καλύτερα σώου για κρεατόφιλους και φαν του ψησίματος. Χώρια ότι κάνει τα σάλια σου να τρέχουν.

 

 

Οι κριτές του σώου είναι μόλις δύο. Δεν γνώριζα για τον Kevin Bludso, αλλά έμαθα πως είναι ένας από τους πιο διάσημους ιδιοκτήτες BBQ BAR στον αμερικανικό νότο. Γνώριζα όμως την Melissa Cookston. Όποια πέτρα σηκώσεις από το αμερικανικό μπάρμπεκιου, θα την βρεις από κάτω. Στα 52 της χρόνια θεωρείται η «Βασίλισσα του Μπάρμπεκιου» στον αμερικανικό Νότο, γνωρίζοντας να κάνει άριστα αυτό που άλλοι κάνουν απλά καλά. Να ψήνει. Η Cookston δεν είναι απλά μία μαγείρισσα. Ξέρει τι γεύση θα πάρει το κρέας αν το καπνίσεις υπερβολικά, ξέρει ποια είναι τα ορεκτικά με τα οποία πρέπει να το συνοδέψεις, ξέρει ποια κομμάτια του ζώου είναι καλύτερα να φιλεταριστούν ή να σερβιριστούν με το κόκκαλο. Είναι ένας ζωντανός θρύλος και το έχει κερδίσει. Το team κλείνουν δύο ακόμη άνθρωποι, ο Rutledge Wood, δημοσιογράφος για το NASCAR που εκτελεί χρέη παρουσιαστή και έχει δίπλα του την οικοδέσποινα Lyric Lewis. Ακόμα πιο ενδιαφέροντες όμως, είναι οι συμμετέχοντες.

 

 

Γιατί δεν μιλάμε για ένα σώου που φιλοξένει ανθρώπους τύπου Master Chef. Δεν έχουν πάει σε σχολές σεφ και δεν θέλουν να πάνε σε σχολές σεφ. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ετοιμάσουν μεγάλα και λαχταριστά πλατό με παϊδάκια, φιλέτα, τηγανητά κοτόπουλα, φτερούγες και λουκάνικα, σε μία τεράστια γιορτή του κρέατος. Ο χώρος που καλούνται να ψήσουν είναι μία τεράστια αυλή που σε κάνει να νιώθεις σαν καλεσμένος, αλλά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ότι φαντάζεσαι. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να χειριστούν κορυφαία μηχανήματα καπνίσματος, να προσέξουν πόσο ξύλο θα προσθέσουν σε αυτά, να φροντίσουν να ετοιμάζουν τα ορεκτικά ενώ ψήνεται το κρέας και να ανταποκριθούν σε μίνι-διαγωνισμούς που τους ζητείται την ώρα της αναμέτρησης. Κάποιοι από αυτούς ψήνουν σε ολόκληρη τη ζωή τους αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το κάνουν σωστά.

Και μιλώντας για παϊδάκια, για ρίξε μία ματιά και εδώ. 

Ετοιμάσου λοιπόν για μία πιο «λαϊκή» αναμέτρηση φαγητού, με ψησταριά ενάντια σε ψησταριά. Κρέας απέναντι σε κρέας. Εκεί μόνο που το ξύλο και το κάρβουνο εξουσιάζει και που σε κάθε αναμέτρηση θα σου τρέξουν κυριολεκτικά τα σάλια. Αυτό είναι το American Barbecue Showdown και είναι η πιο ευχάριστη και νόστιμη αμερικανιά που θα δεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved