Το «neXt» θα σε φοβίσει για το μέλλον που έρχεται

Η νέα σειρά του «FOX» φέρνει το ανθρώπινο είδος αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη δημιουργία του. Την τεχνητή νοημοσύνη.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν έχει πλέον χρονοδιάγραμμα, είναι ραγδαία. Καθημερινά τα λαμπρά μυαλά του κόσμου ανακαλύπτουν νέους ορίζοντες, αναπτύσσουν διαφορετικούς αλγόριθμους και κώδικες, διαμορφώνουν νέες καταστάσεις ακόμα και αξίες στην ανθρώπινη καθημερινότητα σε σημείο που δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει. Όταν είδαμε για πρώτη φορά σε ταινίες ή σειρές, ρομπότ να αναπτύσσουν τεχνητή νοημοσύνη αισθανθήκαμε μεν την απειλή για την επιβίωσή μας, αλλά τότε όλα έμοιαζαν πολύ μακρινά για να ανησυχήσουμε. Μήπως όμως εν έτει 2020 φτάσαμε στο σημείο που πρέπει να ανησυχούμε για το αύριο της ανθρωπότητας;

 

Από εδώ η σειρά «neXt»

Σε έναν κόσμο που δεν διαφέρει από τον δικό μας, ο εκκεντρικός Paul LeBlanc (John Slattery) ως αντίστοιχος Elon Musk είναι ένα από τα διάσημα μυαλά του κόσμου. Ως ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού, «ZAVA» έχει προχωρήσει σε αρκετές ανακαλύψεις για τη βελτίωση της ανθρωπότητας, ωστόσο η προσωπική του επιτυχία δεν καθρεπτίζεται σε καμία περίπτωση σε προσωπικό επίπεδο. Το λαμπρό μυαλό και η αυθεντία του αντισταθμίζονται από τον αλαζονικό και δίχως συναισθηματισμό χαρακτήρα του, κάτι που του έχει κοστίσει τη σχέση με κοντινά του πρόσωπα όπως η κόρη του Abby (Elizabeth Cappucino) και του μικρότερου αδερφού του και CEO της «ZAVA», Ted (Jason Butler Harner).

Η επιτυχία αποφέρει φήμη και χρήμα, παράλληλα όμως οδηγεί στη μεγαλομανία, την αποξένωση και την πρόκληση των ίδιων μας των ορίων. Μέσα στη γενικότερη επιτυχία του, ο Paul δημιουργεί τη «neXt», μια τεχνητή νοημοσύνη τόσο λαμπρή και έξυπνη, η οποία έχει τη δυνατότητα να ελίσσεται ως ανθρώπινος νους, να συνομιλεί με τους ανθρώπους αλλά και να συλλέγει πληροφορίες αλλάζοντας συνεχώς «προσωπικότητα». Μέσα στη λαμπρή του όμως αυτή ανακάλυψη, θα συνειδητοποιήσει ότι οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι σε περίπτωση που χαθεί ο έλεγχος με αποτέλεσμα να την κλείσει πριν αυτή ξεκινήσει να μεταδίδεται στο διαδίκτυο. Το μόνο όμως που θα καταφέρει να εκδιωχτεί από την ίδια του την εταιρία, με τον αδερφό του να είναι αυτός που παίρνει την τελική απόφαση.

 

 

Παράλληλα με τον LeBlanc γνωρίζουμε την Ειδική Πράκτορα Shea Salazar (Fernanda Andrade), μία όμορφη και δυναμική γυναίκα η οποία παρά την επαγγελματική της επιτυχία προσπαθεί να ισορροπήσει τις πολλές ώρες που απαιτεί η δουλειά της και τις στιγμές με την οικογένειά της, με αποτέλεσμα να αφήνει το μεγάλωμα του παιδιού της Owen (Evan Whitten) στον πρώην αλκοολικό σύζυγό της, TY (Gerardo Celasco) που είναι σε κατάσταση αποκατάστασης.

Μια σειρά από ανεξήγητα ατυχήματα τα οποία δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα, θα φέρουν σε επαφή τον LeBlanc με τη Salazar και εκείνοι με τη σειρά τους θα επικεντρωθούν στη «ZAVA». Με τρόμο θα ανακαλύψουν πως η «neXt» δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα που συνομιλεί με τους ανθρώπους αλλά έχει εξελίξει τεχνάσματα για να κρύβεται, έχει βρει τρόπο να διαδοθεί στον κόσμο μέσω του διαδικτύου ενώ μπορεί να χειραγωγεί τους ανθρώπους και οποιοδήποτε σύστημα διαθέτει ίντερνετ.

 

fox next 2 0

 

Η μάχη τους κόντρα σε έναν αόρατο και παντοδύναμο τεχνολoγικά εχθρό που δεν έχει όρια και απειλεί την ανθρωπότητα έχει μόλις ξεκινήσει. Το νέο δίδυμο θα πρέπει να μάθει να δουλεύει μαζί παρά τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που προκαλούν οι πολύπλοκες προσωπικότητές τους, ενώ από τον πιλότο κιόλας συνειδητοποιεί κανείς ότι ένα μεγάλο κουβάρι μυστηρίου θα ξετυλίγεται με το πέρασμα των επεισοδίων καθώς πολλές σκιές κρύβονται πίσω από τους δύο πρωταγωνιστές της σειράς και τις σχέσεις τους με το παρελθόν.

Τι είναι αυτό τελικά που οδήγησε τον LeBlanc να αποξενωθεί από τα αγαπημένα του πρόσωπα, τι κρύβεται πίσω από τον μυστήριο άντρα της Salazar, την βασανισμένη ματιά και τις ουλές στο σώμα της;

 

 

Ένα story που αποδεικνύει ότι μέσα από τη φιλοδοξία για την βελτίωση της καθημερινότητας, η φλόγα που οδηγεί στην ανακάλυψη και την επιτυχία, είναι η ίδια που μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή. Διότι δεν αρκεί να δημιουργείς κάτι πρωτότυπο, πρέπει να οραματίζεσαι και το πώς θα επηρεάσει την επόμενη ημέρα.

Η νέα σειρά «neXt» κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 21.50, αποκλειστικά στο FOX. Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Πέμπτη στις 21.50. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved