The Mandalorian: 4 βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η δεύτερη σεζόν

Μήπως ήρθε η ώρα για μεγαλύτερη συσχέτιση με τα main events του Star Wars;

Αρκετό καιρό πριν, σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό, ένας Αμερικανός και πρώιμα επιτυχημένος σκηνοθέτης αποφάσισε να δώσει ζωή σε μία «space opera» πάνω στην οποία δούλευε για μερικά χρόνια μαζί με τον συνεργάτη του. Δεν είναι ότι υπήρχε ξηρασία από sci-fi, ειδικά εκείνη την περίοδο, αλλά αυτά ήταν πιο σκοτεινά και απευθύνονταν σε ένα σαφώς μεγαλύτερο ηλικιακά γκρουπ. Ο κινηματογράφος περίμενε τον George Lucas για να ανοίξει τον δρόμο προς ένα franchise δεκαετιών και να περάσει από γενιά σε γενιά και από ιστορία σε ιστορία ως ένα πολιτιστικό φαινόμενο που στιγμάτισε τον χώρο για πάντα.

Σαράντα τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας και με πάνω από δέκα δισεκατομμύρια στο παγκόσμιο box office, το σύμπαν πλέον έχει διαχρονική αξία. Αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγει από το επεκτατικό δίκτυο της Disney, η οποία αποφάσισε το 2012 να αγοράσει τη Lucasfilm. Και το έκανε με all-in. Reboot του Star Wars σε μεγάλη και μικρή οθόνη για να έχουμε τον Οκτώβρη του 2020 να περιμένουμε τη δεύτερη σεζόν του The Mandalorian.


Η πρώτη live-action σειρά του franchise χρονικά είναι τοποθετημένη πέντε χρόνια μετά το Return of the Jedi και μας δείχνει τη ζωή του μισθοφόρου Mandalorian Din Djarin -για τους φίλους Mando- υπό τη φωνή και το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο του Pedro Pascal. Αναλαμβάνει δουλειές για το ανάλογο αντίτιμο, σε κάνει και λίγο να νιώθεις σαν να παίζεις Assassin’s Creed, μαζί του, ωστόσο, είναι κι ένα ον πολύ επικίνδυνο, εξοπλισμένο με τρομακτικές ικανότητες της Force, συγκαταλεγόμενο πλέον στη λίστα με τους most wanted της Αυτοκρατορίας -και στους πιο αξιολάτρευτους χαρακτήρες της τηλεόρασης-: το Baby Yoda ή, πιο σωστά, The Child.

Με μόλις μία μέρα να μας χωρίζει από περισσότερο Mando and the Child και μη έχοντας ουσιαστικές πληροφορίες για τη συνέχεια παρά μόνο το νεοαποκτηθέν τρέιλερ, η δεύτερη σεζόν πρέπει να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα.


Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του
Baby Yoda/The Child και γιατί το θέλει η Αυτοκρατορία;

Μπορεί οι fans να θεώρησαν ταιριαστό να ονομάσουν Baby Yoda την junior οντότητα που εμφανίστηκε μπροστά τους επειδή είναι ίδιος ο δάσκαλος Jedi σε μικρότερη ηλικία, όμως, στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι είναι και από πού έρχεται. Το μόνο που έγινε αντιληπτό εξαρχής είναι ότι η Αυτοκρατορία το θέλει και το δηλώνει με μεγάλο σθένος. Για ποιον λόγο, όμως; Σίγουρα κανείς δεν είπε όχι στη Δύναμη, αλλά μιλάμε για ένα παιδί. Η χρήση του ως όπλο αποτελεί ένα ρεαλιστικό σενάριο, είτε για βραχυπρόθεσμα είτε για μακροπρόθεσμα σχέδια. Αν τον έχουν από αυτήν την ηλικία μαζί τους, μπορούν να τον πλάσουν όπως θέλουν. Έχουμε δει τι είναι διατεθειμένο να κάνει για αυτούς που θεωρεί οικογένεια.

Ποια ήταν η πραγματική οικογένεια του Din Djarin;

Όσο όλοι εστιάζουμε στο Baby Yoda και στο species στο οποίο μπορεί να ανήκει, μεγάλο μυστήριο αποτελεί και η καταγωγή του εν ενεργεία κηδεμόνα του, Din Djarin. Ο ίδιος δηλώνει Mandalorian και σε αυτήν τη φιλοσοφία έχει μεγαλώσει, αλλά δεν είναι pureblood. Το παρελθόν του πριν τον αναλάβει η φυλή παραμένει άγνωστο. Το μόνο που είδαμε στην πρώτη σεζόν είναι μερικές εικόνες της διάσωσής του την ώρα της μάχης, μετά τον κατά τα φαινόμενα θάνατο των γονιών του, χωρίς καν να μπορούμε να ταυτοποιήσουμε σε ποιον πλανήτη διαδραματίζονταν τα γεγονότα. Οπότε, η παραγωγή μπορεί να χειριστεί την κατάσταση με όποιον τρόπο τη βολεύει σεναριακά. Όλα είναι πιθανά.


Γιατί ο
Moff Gideon έχει το Darksaber;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Το Darksaber είναι ένα αρχαίο όπλο που δημιουργήθηκε από τον πρώτο Mandalorian, Tarre Vizsla, έναν ευαίσθητο στη Δύναμη άντρα που αργότερα κατάφερε να μπει στο Τάγμα των Jedi. Ως όπλο είναι πολύ σημαντικό για τη φυλή των Mandalorians και δεν έχει εμφανιστεί σε πολλά Star Wars (σ.σ. Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels, Rogue One: A Star Wars Story). Πώς, λοιπόν, ένας τύπος, όπως ο Moff Gideon της Galactic Empire, κατέληξε να το έχει στην κατοχή του; Αυτό που ξέρουμε είναι ότι, πριν τα γεγονότα που βλέπουμε, προηγήθηκε η Μεγάλη Κάθαρση που είχε ως αποτέλεσμα των αφανισμό πολλών Mandalorians, οπότε πολύ πιθανό ο Moff να έχει παίξει μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που φανταζόμαστε και η ιστορία του να εμπλέκεται περισσότερο με αυτή του Mando.

Υπάρχει περίπτωση το Baby Yoda να συνδέεται με τον Anakin;

Κάποιο σοκ; Κι όμως, υπάρχει μία χρονολογική λεπτομέρεια, στην οποία μάλλον δεν είχαμε δώσει την πρέπουσα σημασία εξαρχής. Η σειρά εκτυλίσσεται στο 9 ABY και τότε το The Child είναι 50 ετών. Αυτό έμπρακτα σημαίνει ότι γεννήθηκε πριν την τριλογία των prequel, το 41 BBY. Στο Star Wars: The Phantom Menace, οπότε, θα ήταν 9 ετών και θες να σου θυμίσουμε ποιος άλλος ήταν 9 εκείνη τη χρονιά;

the mandalorian deuteri sezon9


Ο Anakin Skywalker κατά κόσμον και εχθρούς Darth Vader. Ok, ναι, μπορεί να αποτελεί μία τεράστια σύμπτωση, αλλά μπορεί και όχι. Ας ελπίσουμε όχι, δηλαδή, γιατί θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το σενάριο. Ότι εντελώς τυχαία, πάντως, απ’ όλες τις χρονολογίες πριν και μετά, ο Favreau επέλεξε τη χρονιά του Anakin δε βγάζει λογική και πρέπει να αξιοποιηθεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved