Οι 15 καλύτερες σκηνές πολεμικών τεχνών που έχουμε δει

Στάζουν αίμα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Και γι' αυτό είναι φανταστικές.

Έχουν γυριστεί τόσες πολλές σκηνές μάχης που είναι δύσκολο να διαλέξεις μόνο 15. Οπότε τι κάνεις; Εστιάζεις σε όλα όσα κάνουν μία σκηνή πολεμικών τεχνών μοναδική. Τις γνώσεις των μαχητών, την χορογραφία των κινήσεων και, φυσικά, την σκηνοθεσία.

Μας ήταν πολύ δύσκολο να καταλήξουμε μόνο σε 15, αλλά η τελική μας λίστα είναι η παρακάτω.

 

Bruce Lee – Game of Death

Όχι, δεν ήταν η καλύτερη του ταινία. Ωστόσο το tempo σε κάθε σκηνή μάχης, είναι από τα πιο ώριμα που θα συναντήσεις για την εποχή. Και η σκηνή με τον Kareem Abdul Jabbar έμεινε στην αιωνιότητα του σινεμά.

 
 

Shaolin & Wu Tang

Από τις ταινίες των 80s που ο μεγάλος Gorden Liu, έδειχνε τις ικανότητές του πάνω στο παραδοσιακό kung fu.

 
 
 

Flashpoint

Οι καλές ημέρες του Donnie Yen. Εδώ, σε μία κορυφαία μάχη ενάντια στον Collin Chou.
 
 

Undisputed 3: Redemption 

Προσεγμένη χορογραφία με κορυφαία momemtum στα χτυπήματα. 
 
 
 

Snake in the Eagles Shadow

Την εποχή που ο Jackie Chan άρχισε να ξεχωρίζει στον κινηματογράφο του Χονγκ Κονγκ, το ίδιο συνέβη και με το kung fu του. Και αυτή η ταινία, είναι μία καλή απόδειξη.

 
 
 

Ninja 2: Shadow of a Tear

H ταινία; Μέτρια. Αυτή η πολεμική σκηνή; Μία από τις καλύτερες που έχουν γυριστεί ποτέ.

 

The Raid & Raid 2

Όταν ο Gareth Evans αντίκρισε τον Iko Uwais να προπονείται στο silat, ήξερε αυτομάτως πως έπρεπε να γυρίσει μία ταινία αφιερωμένη στο πολεμικό genre της Ινδονησίας. Αλλά μάλλον ούτε καν αυτός δεν περίμενε να του βγουν τόσο καλές οι ταινίες.

 
 

Warrior King

Το απίστευτο με τον Tony Yaa, είναι πως δεν χρειάστηκε ούτε ένα κασκαντέρ και έγραψε ο ίδιος τις χορογραφίες της ταινίας. Αυτή η σκηνή μάχης, προφανώς ξεχώρισε.

 
 

Ong-Bak 2

Η πρώτη ταινία ήταν που σύστησε τον Tony Yaa στο κοινό. Όμως ειδικά η δεύτερη, είναι ένα ταξίδι στην τέχνη του Muay Thai όταν αυτό ακόμη συνέχιζε να εξελίσσεται.

 

Ip Man 4

Η πρώτη σκηνή από την τετραρχία του Ip Man που βάλαμε στο αφιέρωμα, αξίζει εύφημο μνεία διότι δείχνει την υπεροχή του wing chun απέναντι στο παραδοσιακό karate. Τουλάχιστον από τα χέρια ενός από τους μεγαλύτερους δασκάλους.

 
 

Fearless

Σύμφωνα με τους κριτικούς, είναι μία από τις καλύτερες πολεμικές χορογραφίες που έγιναν ποτέ για το σινεμά. Δείχνοντας τις ικανότητες του μεγάλου Jet Li.

 
 

Drunken Master 2

Για τους περισσοτέρους, είναι η καλύτερη σκηνή πολεμικών τεχνών που γύρισε ποτέ του ο Jackie Chan. Και ίσως να μην έχουν άδικο.

 
 

Fist of Legend

O Jet Li βρισκόταν εδώ στο απόγειο της καριέρας του και στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Και αυτό το έβγαλε σε μία από τις καλύτερες ταινίες του.

 
 

Ip Man

Το ότι ο Donnie Yen μπήκε στη διαδικασία να μάθει wing chun για τον συγκεκριμένο ρόλο, δείχνει πόσο ικανός μαχητής είναι. Αυτή εδώ η σκηνή, δεν θεωρείται τυχαία highlight στην καριέρα του.

 
 

Enter the Dragon

Για ποιο λόγο η σκηνή με τον O’Hara; Γιατί ο Bruce Lee δείχνει το μεγαλείο των δυνατοτήτων του. Ήταν τόσο γρήγορος στα γυρίσματα, που οι κάμερες της εποχής δεν μπορούσαν να πιάσουν την κίνηση των χεριών του.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved