Αυτό είναι το πραγματικό φινάλε που ήθελε ο Κιούμπρικ για την «Λάμψη»

Και είναι πιο σκοτεινό από το ορίτζιναλ. 

Μέχρι και σήμερα, «Η Λάμψη»  του Στάνλεϊ Κιούμπρικ θεωρείται ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά φιλμ που γυρίστηκαν για την μεγάλη οθόνη. Η προσθήκη του Τζακ Νίκολσον στο καστ ήταν επική και παρότι το τέλος της ταινίας δεν ήταν παρόμοιο με εκείνο του μυθιστορήματος, η ταινία κατάφερε να καθηλώσει το κοινό.

Ο παραγωγός της ταινίας Τζακ Χάρλαν και η σεναριογράφος Νταϊάν Τζόνσον, μίλησαν στο ΕW! για όλες εκείνες τις σκέψεις που είχε ο Κιούμπρικ για το τέλος της ταινίας, πριν καταλήξει να «καταψύξει» τον Τζακ Νίκολσον. «Δεν του άρεσε το αυθεντικό τέλος του μυθιστορήματος όπου ο Τόρανς πεθαίνει στη φωτιά μέσα στο ξενοδοχείο. Του φαινόταν πολύ κλισέ».

Ο Κιούμπρικ σκεφτόταν πιο σκοτεινά πράγματα με την δικαιολογία πως είχε να κάνει με ταινία τρόμου. Μέσα στις σκέψεις του Κιούμπρικ για ένα πιο σκοτεινό τέλος, ήταν ο Τζακ να σκότωνε τον γιο του, η Γουέντι να σκότωνε τον σύζυγο ή και στη συνέχεια να πέθαινε η ίδια από τα χέρια του Χάλοραν. Γενικά, δηλαδή, ο Κιούμπρικ ήθελε να σκοτώσει πολύ κόσμο

Τελικά επιβίωσε η ιδέα του να πεθάνει ο Τόρανς από το κρύο. Τα παραπάνω απορρίφθηκαν από τους Χάρλαν και Τζόνσον, τόσο επειδή είχαν ουσιαστικές διαφορές με το βιβλίο, όσο και για το ότι φοβόντουσαν τις αντιδράσεις του κοινού.

Σε κάθε περίπτωση, η «Λάμψη» έμεινε στην ιστορία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved