Ο «Σκορπιός» ήταν η ωραιότερη αστυνομική σειρά της τηλεόρασης

Όταν ο Αντώνης Καφετζόπουλος έκανε τον Τζέιμς Μποντ να ντρέπεται.

Έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 1995 και είχε όλα τα φόντα να είναι η επόμενη μεγάλη σειρά του MEGA. Αρχικά η διαφήμιση της σειράς, πριν αυτή ξεκινήσει, είχε ωραίο trailer, μπόλικες σκηνές μάχης και Αντώνη Καφετζόπουλο με Άλκη Σακελλαρίου στο καστ. Χώρια του ότι οι τίτλοι της σειράς είχαν τραγούδι του Στέφανου Κορκολή που ήταν στα πάνω της και έκανες τις μισές γυναίκες, για να μην πούμε όλες, της Ελλάδας να λιώνουν. Αλλά ας το θυμηθούμε.

 
 

Ο Καφετζόπουλος, που είχε αναλάβει την σκηνοθεσία και έβαζε και τις ιδέες του στο σενάριο, υποδυόταν έναν πρώην μισθοφόρο της Λεγεώνας των Ξένων που στο πρώτο επεισόδιο δουλεύει ακόμη για τις Μυστικές Υπηρεσίες Κύπρου. Ύστερα από μία αποστολή που πηγαίνει στραβά -και την πληρώνει ο Τόνυ Δημητρίου- ο Αντώνης «Σκορπιός» Λιναρδάτος μπλέκει σε μία υπόθεση όπου γνωρίζει την Δέσποινα (Φαίη Κοκκινοπούλου) και τον Γιάννη Μαλτέζο, έναν αστυνόμο της Ασφάλειας Πειραιά που υποδύεται ο Άλκης Σακελλαρίου. Έκτοτε δουλεύουν όλοι μαζί σε μία σειρά από υποθέσεις που περιλαμβάνουν απάτες, ληστείες και απαγωγές που αναλαμβάνουν να «καθαρίσουν». Ο Καφετζόπουλος ουσιαστικά βρίσκεται πάντα μπλεγμένος σε μία από αυτές τις ιστορίες, με την Κοκκινοπούλου να προσπαθεί να τον βοηθήσει και τον Σακελλαρίου να μην τον γουστάρει εξαιτίας του παρελθόντος του.

 

skorpios2

 

Μπορεί σήμερα βλέποντας το trailer ή κάποιο από τα επεισόδια στο YouTube να το θεωρούσες κάπως ξεπερασμένο και προβλέψιμο, αλλά μην ξεχνάς ότι μιλάμε για το 1995. Αρχικά στα επεισόδια εμφανιζόντουσαν σπουδαίοι ηθοποιοί της εποχής που τους βλέπαμε κατά κόρον και σε άλλες σειρές. Από τον Δημήτρη Πουλικάκο και τον Γιάννη Βούρο μέχρι τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, την Βάσω Γουλιελμάκη, τον Τίτο Βανδή, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, την Εβελίνα Παπούλια και άλλους. Ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες της σειράς σε συμπρωταγωνιστικό ρόλο, ήταν και ο Άλκης Παναγιωτίδης που έπαιζε τον Αργύρη Πέππα, τον διοικητή της Ασφάλειας Πειραιά και προϊστάμενο του Μαλτέζου στην υπηρεσία. Όμως ο «Σκορπιός» συμπεριλάμβανε και μία σειρά από ξένους ηθοποιούς που, για τα 90s, ήταν σημαντική προσθήκη ώστε να δείχνουν πιο αληθοφανείς οι χαρακτήρες κάποιων επεισοδίων.

 

 

Και μετά είχες τις σκηνές μάχης. Δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε ο Καφετζόπουλος εκείνη την εποχή, αλλά η οργάνωση των επικίνδυνων σκηνών ήταν καταπληκτική. Ήταν φουλ 90s με την έννοια ότι δεν έβλεπες πολεμικές τέχνες αλλά αρκετές ψεύτικες γροθιές που συνοδευόντουσαν από εκείνα τα κλασικά ακουστικά εφέ της εποχής - είχαν φέρει και έναν stunt coordinator απο το εξωτερικό, τον Mark Cuttin. Δεν μας πείραζε καθόλου όμως. Δεν ξέρω αν το MEGA έψαχνε κάποια αστυνομική σειρά για να μπει στο μάτι του ΑΝΤ1 για το Τμήμα Ηθών, αλλά η αλήθεια είναι πως τόσο ο Καφετζόπουλος όσο και το υπόλοιπο καστ, έκαναν υπέροχη δουλειά και παρουσίασαν μία αστυνομική σειρά με σκηνοθεσία που, μέχρι τότε τουλάχιστον, δεν είχες ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση. Σήμερα προφανώς και θεωρείται καλτ, αλλά ευτυχώς που το YouTube έχει διαθέσιμα όλα τα επεισόδια.

Μία νοσταλγία τη νιώθεις όσο να ‘ναι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved