Γιατί η Marvel σταμάτησε να φτιάχνει One-Shots;

Πέντε ιστορίες μέσα σε ιστορίες που λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν

Για τους fans της Marvel, τα πράγματα δυσκόλεψαν λίγο περισσότερο το 2020. Μέσα σε όλο αυτό το συρφετό των γεγονότων που άρχισαν να ανακαλούν στο μυαλό κάθε post-apocalyptic ιστορία που έχει περάσει από οποιουδήποτε μεγέθους οθόνη, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το πλήγμα που δέχτηκε ο κινηματογράφος. Οι ταινίες. Η Disney. Η Marvel. Η ύπαρξή μας. Εμείς. Εκεί που είχαμε προετοιμαστεί -πορωθεί, καλύτερα- για μία χρονιά – γνωριμία με την περιβόητη Phase 4, μείναμε στο binge-watching των ήδη χιλιοπαιγμένων ταινιών. Όχι ότι παραπονιόμαστε, αλλά θα προτιμούσαμε αυτές οι ώρες να είχαν αφιερωθεί στο νέο υλικό των headquarters των Avengers.

Το θετικό σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι μέσα σε όλη την υπερχείλιση βαρεμάρας, ανίας, πλήξης κι ό,τι συνώνυμου έχει δημιουργηθεί ποτέ για τον όρο, ήρθε η ώρα να αναδυθούν από το παρελθόν τα one-shots της θυγατρικής της Disney. Αυτά ουσιαστικά είναι βίντεο μικρής διάρκειας που δίνουν περισσότερες πληροφορίες για κάποιον χαρακτήρα ή αποτελούν τη βάση πειραματισμού για νέους. Η Marvel τα κυκλοφόρησε από το 2011 μέχρι το 2014 υπό μορφή extras μέσα στα Blu-Ray διάσημων ταινιών της, με τη διάρκειά τους να ποικίλλει μεταξύ 3 και 15 λεπτών.

 

 

Η αιτία που αποφάσισε να κρατήσει σε χαμηλούς τόνους -αναλογικά με άλλα πρότζεκτ- την ύπαρξή τους ή να παύσει την κυκλοφορία τους είναι άγνωστη. Το πιο πιθανό είναι ότι έγινε για «χτίσει» ένα πιο premium brand name και, στη συνέχεια, δεν ανέκυψαν ιστορίες τόσο «δυνατές» που να μπορούν να γίνουν one-shot, αλλά όχι τόσο που να στέκονται μόνες τους ως ταινίες. Πάντως, μόνο ρόλο κομπάρσου δεν έπαιξαν εν τέλει, ειδικά αν σκεφτούμε ότι το Item 47, για παράδειγμα, ήταν η πηγή έμπνευσης του Agents of S.H.I.E.L.D.

marvel one shots1


Εκτός Blu-Ray, ελεύθερο και ολόκληρο στο YouTube είναι μόνο το δεύτερο σε κυκλοφορία one-shot -A Funny Thing Happened on the Way to Thor’s Hammer- ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν τα αντίστοιχα αποσπάσματα που τα προμοτάρουν.

 

The Consultant (2011)

Ταινία: Thor

Ποιος είναι τόσο εγωιστής, εριστικός, πεισματάρης και μπορεί να μπορεί να κλείσει μία διαπραγμάτευση σαμποτάροντάς τη; Αυτό το προφίλ μόνο σε έναν υπερήρωα μπορεί να ταιριάζει που, όσο και να τον εξυμνούμε, τιμάει κάθε λέξη της παραπάνω πρότασης. (σ.σ. We love you 3000, mr Stark).

 

A Funny Thing Happened on the Way to Thor’s Hammer (2011)

Ταινία: Captain America: The First Avenger

Μπορεί να διαρκεί κάτι παραπάνω από δυόμιση λεπτά, όμως, αν κάποιος δεν ήξερε μέχρι το 2011 πώς μπορεί να είναι η καθημερινότητα ενός πράκτορα της S.H.I.E.L.D., αυτό το one-shot είναι η απάντηση που ζητούσε. Στα bonus, τα ηνία βρίσκονται στα χέρια του Clark Gregg aka Phil Coulson / Sarge. 

 

Item 47 (2012)

Ταινία: The Avengers

Ίσως αυτή είναι η μοναδική φορά που ένα όπλο των Chitauri θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα παρατηρούσαμε βλέποντας Marvel. Γιατί πολύ απλά πρόκειται για την περίπτωση που οι «κακοί» όχι μόνο δεν τιμωρούνται αναλόγως, αλλά καταλήγουν να επιβραβεύονται κάνοντας join τους καλούς.

 

Agent Carter (2013)

Ταινία: Iron Man 3

Πολύ δεν έχουμε δει τον έρωτα της ζωής του Captain America, παρά μόνο σε μερικές σκηνές που εξυπηρετούσαν το δικό του storyline. Ώσπου ήρθε το 2013 και απέδειξε ότι η Peggy Carter έχει όλη την badass διάθεση που θα έκανε κάθε Avenger να αψηφούσε τον χωροχρόνο για να την ερωτευτεί.

 

All Hail the King (2014)

Ταινία: Thor: The Dark World

Όταν ο Ben Kingsley καταλαμβάνει την οθόνη, ο υπόλοιπος κόσμος στέκεται και υποκλίνεται -αφού, πρώτα, έχει γελάσει τόσο χωρίς καν να αρθρώσει την πρώτη του ατάκα-. Ας πούμε ότι η Seagate Prison αποτελεί το πιο πρόσφορο έδαφος για να εκτυλιχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved