Το νέο βίντεοκλιπ του Nick Cave το λένε “Steve McQueen”

Πόσοι ήρωες χωράνε μέσα σε τέσσερα συγκινητικά λεπτά;

Πολύ πρόσφατα ο Nick Cave και οι Bad Seeds έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεοκλιπ με τίτλο “Steve McQueen”. Είναι ένα ποίημα του τραγουδιστή που σε στοιχειώνει, καθώς ο μεγάλος αρτίστας απαγγέλει τους στίχους ενώ η μπάντα προβάρει το τραγούδι “Girl in Amber” από τον τελευταίο τους δίσκο “Skeleton Tree”.

Το κομμάτι θα το έλεγες spoken word αφού ακροβατεί ανάμεσα στην ποίηση και τη μελωδία. Δε «μπήκε» ποτέ στο άλμπουμ, το συναντάς όμως στο συνταρακτικό ντοκιμαντέρ “One More Time with Feeling” που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες –και παρακολουθεί τον καλλιτέχνη αμέσως μετά τον θάνατο του 15χρονου γιου του το 2015.

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις γιατί οι σκηνές του μπορούν να λυγίσουν και την πιο αδιάφορη καρδιά. Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να σταθείς στα πόδια σου μετά από τέτοια τραγωδία, όποιος και αν είσαι. Εμείς κρατάμε, μεταξύ πολλών άλλων, εκτός από την αιώνια αγάπη μας για τον Nick Cave, τον στίχο που καταφέρνει να συνταιριάξει μέσα εννιά λέξεις δύο εφηβικούς μας ήρωες, τον τραγουδιστή και τον θρυλικό ηθοποιό: “I am Steve McQueen with a big beautiful dream”.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved