Οι απόλυτες μουσικές σκηνές των Martin Scorsese και Robert De Niro

Πέντε ιδανικά soundtracks, πέντε κορυφαίες στιγμές που μας χάρισε το αχώριστο δίδυμο.

Είναι απόλυτα λογικό κάθε φορά που ακούς το όνομα του Martin Scorsese να σκέφτεσαι τις ταινίες του. Η αμέσως επόμενη εικόνα που σχηματίζει το μυαλό σου είναι το πρόσωπο του Robert De Niro, του ηθοποιού που αναδείχτηκε από τις ταινίες του πρώτου και έφτασε να θεωρείται -δικαίως- ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και μια τέτοια σύνδεση στον κόσμο του Hollywood είναι δύσκολο να βρεθεί ξανά.

 

 

Σε αυτό το κείμενο, όμως, δεν θα μιλήσουμε για την φιλία τους και το δέσιμό τους αλλά για το αποτέλεσμα τις συνεργασίας τους όταν μιλάμε για τον συνδυασμό καλογυρισμένων σκηνών και ιδανικού soundtrack. Ας ξεκινήσουμε με την πιο χαρακτηριστική μουσική σκηνή στην μέχρι τώρα συνεργασία των δύο. Γυρίζουμε πίσω στο 1976 και το επικό Taxi Driver. Στην παρακάτω σκηνή ακούμε τον Jackson Browne να τραγουδά το Late For The Sky και τον De Niro να παίζει με το παιχνίδι που κρατά στα χέρια του. Νιώθεις κάπως περίεργα;

 

 

Heart Of Stone, Rolling Stones (Casino)

«Αλλά στο Vegas, για ένα κορίτσι όπως η Ginger, η αγάπη κοστίζει χρήματα», προφητεύει ο Sam Rothstein (De Niro) και φυσικά αναφέρεται στην εντυπωσιακή Sharon Stone.

 

Sunshine Of Your Love, Cream (Goodfellas)

O Jimmy Conway βρίσκεται στο μπαρ και καπνίζει. To ριφάκι από τους Cream φαντάζει και τελικά είναι άψογο. Όπως ακριβώς και η ταινία.

 

Please Mr Postman, The Marvelettes (Mean Streets)

Οι παρεξηγήσεις μεταξύ των ανθρώπων, καλώς ή κακώς, πολλές φορές λύνονται με τη βοήθεια των χεριών τους. Για να ελαφρύνει κάπως την ταραχή που πρόκειται να προκαλέσουν οι απανωτές μπουνιές, ο Scorsese μας έβαλε να ακούσουμε το συγκεκριμένο τραγούδι.

 

Intermezzo, Cavalleria Rusticana (Raging Bull)

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Σε μία από τις πιο σκληρές ταινίες του Scorsese, ακούμε σε μία εκπληκτική εναρκτήρια σκηνή μία ιταλική όπερα. Και ο Jake LaMotta που φυσικά υποδύεται ο Robert De Niro, «χορεύει» στο ρινγκ.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved