Jack Black: Ο εγκληματίας που επηρέασε τον William S. Burroughs

Εκτός από δεινός διαρρήκτης ήταν και τρομερός συγγραφέας.

Όλοι γνωρίζουμε τον μεγάλο και ανεπανάληπτο Βασιλιά των Beatniks, William S. Burroughs. Τα βιβλία του έχουν μείνει στην ιστορία σαν επιτομές του μοντέρνου γραψίματος που γεννήθηκε από τον Jack Kerouac και τον Allen Ginsberg. Ο William Burroughs είναι ο άνθρωπος που σκότωσε κατά λάθος τη γυναίκα του παίζοντας τον Γουλιέλμο Τέλλο.

Ο ίδιος ο Burroughs όμως έχει επηρεαστεί από μικρό παιδάκι από τον real life criminal που ονομάζεται Jack Black και πολλοί λίγοι τον γνωρίζουν. Ο Jack Black υπήρξε ένας διαρρήκτης και safecracker από την δεκαετία του ’20 στις απέραντες ερημιές της Αμερικής.

John Steinbeck: Ο άνθρωπος που ψυχογράφησε την φτωχή πλευρά της Αμερικής

 

Ο Jack Black ήταν το αρχικό πρότυπο του ίδιου του Burroughs και ήταν εκείνος που με τις ιστορίες του τις οποίες συγκεντρώνει στο βιβλίο You Can’t Win, ενέπνευσε τον μεγάλο beatnik.

O Jack Black έγινε γνωστός μέσα από την φυλακή από την οποία έστελνε τα κείμενα του με τις απίστευτες περιπέτειες του στις εφημερίδες κι από εκεί ο εκδότης Fremont Older αποφάσισε να εκδώσει τα απομνημονεύματα του σε έναν τόμο.

Τότε έγινε και το μεγάλο μπαμ στην καριέρα του Black. Ενώ ακόμη στην φυλακή, το βιβλίο του πουλούσε σαν φρέσκο βούτυρο στην αγορά της Κρίσης της Αμερικής, η οποία πραγματικά διψούσε για σκοτεινές περιπέτειες εγκληματιών και για αληθινές ιστορίες.

Ρετρό φωτογραφίες μιας σύγχρονης Αμερικής

 

Ένας από αυτούς που αγόρασαν τότε το βιβλίο ήταν φυσικά ο έφηβος William Burroughs o οποίος υπήρξε ένα διαφορετικό παιδί από τα συνηθισμένα.

Το βιβλίο του Jack Black You Can’t Win έχει πλέον μείνει στην ιστορία και είναι ένα αναγκσστικό ανάγνωσμα για όλους όσους γουστάρουν μία καθόλου συμβιβασμένη λογοτεχνία που λέει την σκληρή αλήθεια των εγκληματιών.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιος ήταν ο Jack Black και το βιβλίο του You Can’t Win, όπως και μερικά από τα σημαντικότερα βιβλία του William S. Burroughs:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved