Οι αγαπημένες sci-fi ταινίες του Arthur C. Clarke

Ο άνθρωπος που έδωσε ζωή στην επιστημονική φαντασία. 

Ίσως να μην τον γνωρίζεις αλλά σίγουρα θα έπρεπε και μάλλον ήρθε ο καιρός ν’ ανοίξεις και κανά βιβλίο.

Το μόνο που ξέρουμε είναι πως ο Arthur C. Clark είναι μία από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία της επιστημονικής φαντασίας και συγκεκριμένα της λογοτεχνίας της.

Τα βιβλία του έχουν πουλήσει σαν ζεστό βούτυρο και όλοι οι σωστοί λάτρεις τους επιστημονικού ιδιώματος μέσα στην λογοτεχνία τον αποθεώνουν.

Ο τύπος μπορεί μόνο να περιγραφεί σαν ένας φανατικός του space travelling κι ένας πορωμένος futurist.

Ο Arthur C. Clark είναι στην ουσία ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις της επιστημονικής φαντασίας όπως την γνωρίζουμε σήμερα, παντού, από τον κινηματογράφο μέχρι ξανά πίσω στα βιβλία.

 

 

Η φήμη του εκτοξεύθηκε στα ύψη όταν μαζί με τον σκηνοθέτη ογκόλιθο του κινηματογράφου Stanley Kubrick γράψανε το σενάριο για την διασημότερη ταινία επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, το 2001: A Space Odyssey.

Εμείς μαζέψαμε τις αγαπημένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας του ίδιου του Arthur C. Clarke και σας τις παρουσιάζουμε εδώ για να τις δείτε και να επηρεαστείτε θετικά.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιες είναι οι αγαπημένες ταινίες του Arthur C. Clarke:©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved