5 βιβλία που είναι καλύτερα από τις ταινίες τους

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι ταινίες δεν ήταν καλές.

Ο κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε έχει το δικό του πρόγραμμα και μπορεί να αφιερώσει σε δραστηριότητες εκτός αυτού άλλοτε αρκετό και άλλοτε λιγότερο χρόνο. Μία από τις πιο γνωστές ασχολίες που μας χαλαρώνουν από την πίεση της δουλειάς είναι η ανάγνωση βιβλίων που τα τελευταία χρόνια -δυστυχώς- χάνει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου. Σε αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η γρήγορη καθημερινότητα, το ίντερνετ αλλά και ο κινηματογράφος αφού πολλά από αυτά τα βιβλία μεταφέρονται συμπυκνωμένα στις μεγάλες οθόνες.

Poll: Ποιος είναι ο καλύτερος action hero του κινηματογράφου;

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε κάτι. Τις περισσότερες φορές, τα βιβλία είναι πολύ καλύτερα από τις ταινίες που κατακλύζουν τα σινεμά και τις οθόνες μας. Πώς όμως περιμένουμε ένα ολόκληρο σύμπαν που διαβάζουμε στις σελίδες των βιβλίων να χωρέσει σε μία ή και περισσότερες ταινίες διάρκειας δύο ωρών; Το adaption είναι δύσκολο και πολλές φορές ακατόρθωτο.

 

 

Στη λίστα που ακολουθεί θα δούμε μερικά films που βασίστηκαν σε βιβλία, ήταν όντως εντυπωσιακά αλλά δεν μπόρεσαν να πιάσουν στο 100% τη μαγεία που προσφέρουν οι κιτρινιασμένες από τον χρόνο σελίδες. To The Davinci Code είναι ένα από τα πιο τρανά παραδείγματα. Η ταινία είχε σασπένς, είχε ένταση, όμως δεν κατάφερε να μας δώσει όσα μας έδωσε η πένα του Dan Brown. Δες τις υπόλοιπες στις φωτογραφίες.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved