Ακόμα και ο Stanley Kubrick θα αγόραζε αυτό το βιβλίο

Ποιος θα μπορούσε να πει όχι;

Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του 20ού αιώνα και συγκαταλέγεται στους πέντε καλύτερους όλων των εποχών. O Stanley Kubrick, έχοντας στη φιλμογραφία ταινίες όπως το 2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange, The Shining, Full Metal Jacket και Eyes Wide Shut έχει αφήσει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά από την οποία οι σκηνοθέτες του σήμερα δανείζονται ιδέες μέχρι και σήμερα.

 

Για να καταλάβουμε καλύτερα τον τρόπο που σκεφτόταν αλλά και να μάθουμε περισσότερα για τις ταινίες που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη μας, υπάρχει το The Stanley Kubrick Archives. Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρεις αρχειακό υλικό όπως σκίτσα, σημειώσεις και προγράμματα που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Πόσο καλά γνωρίζεις τις ταινίες του Stanley Kubrick;

Όλα αυτά συνοδεύονται από συνεντεύξεις και κείμενα που έχει γράψει ο ίδιος για τον εαυτό του αλλά και οι συνεργάτες του. Το απαραίτητο editing ανέλαβε ο Alison Castle ενώ το «ντύσιμο» του βιβλίου έγινε από την πάντα εξαιρετική Taschen. Η τιμή του βρίσκεται μόλις στα 20 δολάρια. Όχι και άσχημα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved