25 εμβληματικά εξώφυλλα δίσκων που έγραψαν ιστορία

Έχεις κανένα από αυτά στο ράφι σου;

Λένε πως πρώτα κοιτάμε το έξω και μετά το μέσα. Η αλήθεια όμως είναι πως στην περίπτωση της μουσικής βιομηχανίας τα πράγματα είναι περισσότερο περίπλοκα. Κι αυτό διότι, τα εμβληματικά άλμπουμ που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της μουσικής, ναι μεν έχουν ανάγκη από ένα δυνατό εξώφυλλο που θα μπορεί να στέκεται περήφανα δίπλα τους, ωστόσο είναι δεδομένο πως αν η track list δεν είναι από μόνη της έτοιμη να κατακτήσει τους ακροατές, το εξώφυλλο δύσκολα θα γίνει talk of the town κι ακόμη πιο δύσκολα θα πείσει από μόνο του ένα χέρι να το σηκώσει από το ράφι του δισκάδικου. Πρώτα το μέσα, επομένως.

Παρ' όλα αυτά, μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών έχουν υπάρξει θρυλικά άλμπουμ που κατάφεραν να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Από την εποχή του Έλβις, του Johnny Cash και των The Clash, μέχρι αυτή των Radiohead, των Daft Punk και του Fatboy Slim υπήρξαν άλμπουμ που το περιεχόμενό τους άφησε εποχή την ίδια στιγμή που το album cover τους δημιούργησε μεγάλη αίσθηση: είτε λόγω της εικαστικής πρωτοτυπίας, είτε εξαιτίας των μηνυμάτων που κατάφεραν να περάσουν. 

Μερικά από αυτά φροντίσαμε να τα μαζέψουμε (με χρονολογική σειρά) στη photo gallery που ακολουθεί και περιμένουμε στα σχόλια να μας μιλήσεις για το δικό σου λατρεμένο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved