Πέντε γυναικείοι ρόλοι του Χόλιγουντ που άφησαν το στίγμα της μητρότητας

Στις ταινίες υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες αλλά κυρίως πέντε σπουδαίες μητέρες.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Μπορεί να είμαστε άντρες και ο πατέρας μας να είναι ο μεγαλύτερος φίλος που είχαμε ποτέ. Εκείνος που μας πήγε πρώτη φορά για ποδήλατο, να παίξουμε ποδόσφαιρο, το ψάρεμα ή το παρθενικό fast food που χλαπακιάσαμε, ωστόσο σαν το χρόνο που μας έχει αφιερώσει η μητέρα μας, άλλος κανείς.

Από τις άπειρες ώρες και τα παραμύθια μέχρι να μας πάρει ο ύπνος, τις αγωνιώδεις ώρες μέχρι τον γιατρό, τις αναπάντεχες συναντήσεις με τους καθηγητές όταν πηγαίναμε χάλια στα μαθήματα ή είχαμε κάνει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Ναι, όλα αυτά τα περνούσαμε με τη μανούλα μας και προφανώς της οφείλουμε πολλά.

Όσον αφορά τον κινηματογράφο, μητέρες υπάρχουν πολλές, από στοργικές, θρασύτατες μέχρι και κακιασμένες.

Αν θες να μιλήσουμε για σατανικές γυναίκες κάνε κλικ εδώ.

Στην παρακάτω λίστα ωστόσο μαζέψαμε τους μητρικούς ρόλους της μεγάλης οθόνης που αξίζουν λίγο παραπάνω την προσοχή μας για την στοργή και τον ρόλο τους, ημέρα που είναι.

 

Molly Weasley - Harry Potter (Julie Walters)

Όταν ο Harry Potter έμπαινε στο Hogwarts ποτέ δεν περίμενε ότι θα κάνει τόσο καλούς φίλους. Ο κολλητός του Ron Weasley τον έβαλε απευθείας στην καρδιά του όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του. Μία εξ αυτών και η μητέρα του, Molly.

Ξεχωρίζει γιατί: Έχει να διαχειριστεί μια ντουζίνα «μπελάδες». Από τον αριστούχο Persi, τους άτακτους δίδυμους John και Fred, μέχρι τον ιδιαίτερο Ron αλλά και τη μικρή Jeanie. Τα άπειρα παιδιά δεν τρομάζουν την Molly Weasley που καταφέρνει να κάνει τα «μαγικά» της, αποτελώντας ταυτόχρονα μητρική φιγούρα και για τον Harry. Μη και της πειράξεις κάποιο από τα παιδιά της. Απλώς την έβαψες Belatrix Lestrange.

 

 

Rosie - Jojo Rabbit (Scarlett Johanson)

Στην Γερμανία κατά το τέλος του ναζισμού, ο μικρός Jojo ονειρεύεται μια ζωή με πρότυπο τον Αδόλφο Χίτλερ. Η μητέρα του χαίρεται να τον βλέπει χαρούμενο και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κάνει χαρούμενες τις ημέρες του σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται για την σκληρότητά της απέναντι στην ανθρωπότητα.

Ξεχωρίζει γιατί: Βλέποντας το μικρό παιδί της να έχει ακροδεξιές ιδέες, η Γερμανίδα αλλά κρυφά αντι-ναζί μητέρα του Jojo, πρέπει να αναθρέψει ένα παιδί δίχως τον σύζυγό της, την ώρα που αγωνίζεται να δώσει καταφύγιο σε μια νεαρή Εβραία, δίχως να την καταλάβει η Γκεστάπο. Hρωίδα από κάθε άποψη.

 

 

Marmee March - Little Women (Laura Dern)

Oι Μικρές Κυρίες μπορεί να μεγάλωσαν κυνηγώντας τα όνειρά τους, ωστόσο χωρίς πατέρα και οικονομικές ανέσεις, δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν και να μείνουν ενωμένες δίχως τον απόλυτο συνδετικό κρίκο τους. Την αγαπημένη και καλοκάγαθη, Marmee.

Ξεχωρίζει γιατί: Με δύο κόρες που μαλώνουν συνεχώς, μία μεγάλη που μαγεύεται από την υψηλή τάξη και άλλη μία που δίχως φροντίδα δεν θα μπορέσει να επιζήσει λόγω αρρώστιας, η Marmee έχει αφιερώσει εξ ολοκλήρου τη ζωή της στις θυγατέρες της, περνώντας τους το πιο σημαντικό μήνυμα. Δεν θα είναι ποτέ μόνες αν έχουν η μία την άλλη.  

 

 

Leigh Anne Tuohy - Blind Side (Sandra Bullock)

Με δύο παιδιά, μια καλή δουλειά ως διακοσμήτρια και σύζυγος ενός επιτυχημένου επιχειρηματία θα έλεγε κανείς ότι η Leigh Anne Tuohy είχε όλα όσα χρειάζεται για να θεωρείται καλή σύζυγος και μητέρα. Το μητρικό της ένστικτο ωστόσο θα κλονιστεί βλέποντας τον γιγαντιαίο άστεγο και διαφορετικού χρώματος, Michael Oher.

Ξεχωρίζει γιατί: Το συγκλονιστικό και πραγματικό story του πρώην παίκτη του NFL, ο οποίος από τη ζωή στο δρόμο και τις κακοτοπιές, είδε μια σπουδαία γυναίκα της υψηλής κοινωνίας να του ανοίγει την αγκαλιά της και ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία να φτάσει να τον θεωρεί παιδί της. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά κυρίως με τις πράξεις της.

 

 

Maria von Trapp - The Sound of Music (Julie Andrews)

Έχοντας μεγαλώσει πλάι στις μοναχές στο Salzburg της Αυστρίας το 1938, η νεαρή Maria είναι μια χαρούμενη γυναίκα που ο νεανικός ενθουσιασμός, η φαντασία και η λατρεία για μουσική δεν ταιριάζουν στο Μοναστήρι. Η Μητέρα Abbess θα τη στείλει σε μια βίλα ενός συνταξιούχου αξιωματούχου Georg von Trapp προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδιά του ελπίζοντας να βρει τον δρόμο της. Η στρατιωτική πειθαρχία με τα οποία έχουν ήδη ανατραφεί δυσκολεύουν την κατάσταση, σύντομα όμως το χαμόγελο και η ζωντάνια της θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Ξεχωρίζει γιατί: Ένα χρόνο μετά την «Mary Poppins» η Julie Andrews είχε μάθει και με το παραπάνω πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά των άλλων. Θα προσφέρει το διαφορετικό πνεύμα της κόντρα στον συντηρητισμό του πατέρα τους. Θα δυσκολευτεί αλλά θα κερδίσει τελικά την εμπιστοσύνη τους, θα τραγουδήσει εν μέσω καταιγίδων, δεν θα διστάσει να διαβεί όποιο βουνό βρεθεί μπροστά της, ενώ δεν θα φοβηθεί ούτε τους Ναζί. Αν δεν είναι η καλύτερη μητέρα, σίγουρα κερδίζει τον τίτλο της κορυφαίας μητριάς της λίστας.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved