Scars: Οι αληθινές ιστορίες πίσω από τα σημάδια στο σώμα των ανθρώπων

Ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις για να αγαπήσεις περισσότερο τους ανθρώπους.

Ήταν από τα πιο δημιουργικά πράγματα που κάναμε μέσα στον εγκλεισμό. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Guardian και παρουσιάζει τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που έχουν είτε σημάδια μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, είτε εκ γενετής. Το μεγάλο μάθημα ωστόσο μέσα από το καταπληκτικό δημιούργημα των Rebecca Lloyd-Evans και Laura Dodsworth, είναι οι αντιδράσεις της ίδιας της κοινωνίας.

 


Το μυαλό του μέσου ανθρώπου δεν θέλει να αντικρίσει την αλήθεια ή να δεχτεί την πραγματική ιστορία πίσω από την ουλή. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, δείχνουμε εμπάθεια προς το πρόσωπο των ανθρώπων αυτών, γυρνούμε το κεφάλι από την άλλη πλευρά και αποφεύγουμε τις κοινωνικές συναναστροφές μαζί τους. Όλα τα παραπάνω, εξιστορούνται μέσα από το Scars, όπου η ουλή αποτελεί τον καταλυτικό χαρακτήρα στο πως οι άνθρωποι ζουν με τα σημάδια τους, αλλά και το πως ο υπόλοιπος κόσμος εκλαμβάνει τους ίδιους.

Το Scars αποτελείται από 8 επεισόδια τα οποία μπορείς να τα δεις online και εντελώς δωρεάν μέσα από την σελίδα του Guardian. Ο σύνδεσμός εδώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved