Οι αγαπημένες ταινίες του Martin Scorsese τιμούν τα σημερινά του γενέθλια

Από τον Kubrick στον Hitchcock, ο μετρ του κινηματογράφου είχε πάντα γούστο στις προσωπικές του επιλογές.

Η συνεισφορά του στον κινηματογράφο είναι τεράστια. Η σκηνοθετική του καρέκλα μετράει πια 50 χρόνια πίσω από τις κάμερες και αν κάποιος μπορεί να πει πως επηρέασε όσο κανείς άλλος τον σύγχρονο κινηματογράφο με τις ιδέες του, είναι αυτός. Όσοι έχουν δει το Taxi Driver, το Mean Streets, το Raging Bull και το Goodfellas έχουν -πιθανότατα- την ίδια ακριβώς άποψη.

 

 

Πριν απομονωθεί στο σπίτι του ο Martin Scorese, πρόλαβε και μας έδωσε μία ακόμη καταπληκτική ταινία, αν και οι απόψεις διίστανται. Μπορεί πολλοί να γκρίνιαξαν για τη μεγάλη χρονική διάρκεια του The Irishman, όμως ελάχιστοι μπορούν να πουν πως δεν άξιζαν τον κόπο οι ώρες που αφιέρωσαν μπροστά στην οθόνη τους. Εντάξει, κανείς δεν είπε πως είναι μια «εύκολη» ταινία.

Πώς ο Robert De Niro έπεισε τον Joe Pesci να συμμετάσχει στο The Irishman

«Οι ταινίες είναι οι αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής και πρέπει να τις κρατάμε ζωντανές». Αυτά τα λόγια, είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή πριν δεις στις φωτογραφίες που ακολουθούν με μερικά από τα φιλμς που επέλεξε ο Martin Scorsese για να του κρατήσουν συντροφιά εν μέσω της πανδημίας.

Ποιος ξέρει, ίσως κρατήσουν και σε σένα τελικά.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved