Ο Tarantino ήταν πάντοτε ένας σκληρός κριτής

Ο σκηνοθέτης γράφει τη γνώμη του για τις ταινίες που βλέπει στο site του κινηματογράφου του.

Οι ταινίες του Quentin Tarantino είναι ιδιαίτερες και μάλλον μπαίνουν στην κατηγορία με αυτές που είτε θα λατρέψεις είτε θα μισήσεις. Ο ίδιος, έχοντας πια πολλά σκηνοθετικά χρόνια στην πλάτη αλλά και μια μανία με τα παλιά films, γράφει πλέον και την άποψή του εκτός από το να την εκφέρει σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο. Το παρακάτω βίντεο ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις πως ο τρόπος που αντιλαμβάνεται μια ταινία διαφέρει από τη μάζα.

 

Το 2007 ο Tarantino αγόρασε το New Beverly Cinema στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Με την κυκλοφορία του Once Upon a Time in… Hollywood, ο κινηματογράφος του έγινε ευρύτερα γνωστός και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τώρα, λόγω του κορονοϊού και της καραντίνας παραμένει φυσικά κλειστός. Αυτό που εξακολουθεί να λειτουργεί, ωστόσο, είναι το site του κινηματογράφου και μάλιστα, εκεί ο Tarantinο γράφει κριτικές για διάφορες ταινίες.

Pulp Fiction: Όλα όσα δε γνώριζες για το έπος του Quentin Tarantino

Όπως είναι απόλυτα λογικό, ο QT είναι ιδιαίτερο σκληρός. Βέβαια, αν δεν κρίνεις αυτός σκληρά, τότε ποιος θα το κάνει; Την ώρα που χαρακτηρίζει μια ταινία ως «πατάτα», αποκαλεί το Prophecy, ταινία του 1979, «a piece of sh*t». Μάλλον εδώ δε χρειάζεται μετάφραση.

Από την άλλη, δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την ταινία The Master of the Flying Guillotine, του Wang Yu τον οποίο και θεωρεί εξαιρετικό σκηνοθέτη. Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει σε παλαιότερες συνεντεύξεις, το τέλος της καριέρας του πλησιάζει και θα ήθελε όταν γίνει αυτό, να γράψει ένα βιβλίο για τον κινηματογράφο. Ίσως εκεί διαβάσουμε περισσότερες κριτικές. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved