In Bruges: Μία από τις πιο διαχρονικές ταινίες που κερδίζει τις εντυπώσεις

Η ταινία του Martin McDonagh είναι το απόλυτο τονωτικό για τις μέρες της καραντίνας.

Αν υπάρχει μία σχεδόν τέλεια ταινία, τότε αυτή είναι. Γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον βραβευμένο θεατρικό συγγραφέα Martin McDonagh, είναι η ιστορία του Κεν, ενός Ιρλανδού πληρωμένου δολοφόνου που τον υποδύεται ο καταπληκτικός Brendan Gleeson, και του προστατευόμενου του Ρέι (σ.σ.: τρομερός Κόλιν Φάρελ), οι οποίοι, μετά από μία αποστολή που πάει τραγικά λάθος, μεταφέρονται από το παρανοϊκό Boss στο Λονδίνο στην μεσαιωνική πόλη της Μπριζ.

Εκεί θα πρέπει να χαλαρώσουν και να μην δίνουν στόχο. Αλλά αυτό που κάνουν είναι φυσικά το ακριβώς αντίθετο.

Πως η Ιρλανδική Μαφία παραλίγο να ξεπαστρέψει ολόκληρη την οικογένεια Gambino

 

Σεναριακά η ταινία στην αρχή φαίνεται σαν άλλη μία κλασική ταινία με εγκληματίες. Έλα όμως που στην πορεία βλέπεις πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Οι ερμηνείες των ηθοποιών όχι μόνο είναι βγαλμένες από έναν ακραίο ρεαλισμό αλλά πραγματικά μοιάζουν να ξεπετάγονται από την αληθινή ζωή σαν να βλέπεις ντοκιμαντέρ για πραγματικά γεγονότα. 

Η ιαπωνική μαφία ήταν πάντα αρεστή στον κινηματογράφο

 

Και οι δύο χαρακτήρες μόνο ήρωες που δεν είναι. Μοιάζουν να αντιπροσωπεύουν την έννοια του αντι-ήρωα σε όλο της το μεγαλείο και την αποδοτικότητα. Πραγματικά καταλήγεις να ταυτίζεσαι μαζί τους για τους λάθος λόγους που τελικά όμως βγαίνουν στην πορεία πως είναι και οι σωστοί λόγοι. Εδώ είναι και το μεγαλείο του σκηνοθέτη μιας και από ένα κυριολεκτικά σκάρτο υλικό μετατρέπει δύο πολύ χαμηλής υποστάθμης ανθρώπους σε μηχανές που δεν είναι ικανές να ασπαστούν την ανθρώπινη φύση τους κι έρχονται σε κόντρα με το τρομερό τους επάγγελμα.

Serpico, η ταινία που δίδαξε πολλά στους ανθρώπους.

 

Όσο τα πτώματα αρχίζουν να συσσωρεύονται, το απίστευτο σενάριο του McDonagh δεν σταματάει να μας εκπλήσσει κάθε λεπτό.

Ίσως το πιο έξυπνο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό πορτραίτο ενός πληρωμένου δολοφόνου.

Εκτός από το τρομερό σενάριο και την ασταμάτητη πλοκή, αυτό που πραγματικά κάνει την ταινία να ξεχωρίζει είναι το καστ. Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ciarán Hinds, Ralph Fiennes.

Ένα φιλμ που ακόμη και ο Σαίξπηρ θα ζήλευε. A must see.

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved