Όταν οι διάσημοι καλλιτέχνες κάνουν έργο την ερωτική απογοήτευση

Οι 5 διάσημοι καλλιτέχνες που μέσα από τις φουρτούνες κατάφεραν να δημιουργήσουν.

Ο Auguste Rodin δεν μπόρεσε να χειριστεί ψύχραιμα τον προσωρινό χωρισμό του από τη γλύπτρια Camille Claudel, μετά από μία διαφωνία που είχαν.

«Σε μία μόνο στιγμή αισθάνομαι τη φοβερή σου δύναμη», της έγραψε σε μία παθιασμένη επιστολή το μακρινό 1883. «Σαν ατρόμητη τρέλα, έτσι έρχεται το τέλος. Και δεν μπορώ να δουλέψω πλέον, γιατί ακόμη σ’ αγαπώ πολύ».

Παρόλα αυτά ο Auguste Rodin κατάφερε να εργαστεί καθ’όλη την περίοδο της μοναξιάς του, και μετουσίωσε την ερωτική του απογοήτευση σε μερικά αριστουργηματικά γλυπτά, όπως το διάσημο “The Kiss” (1882) και το “The Eternal Idol” (1890–93).

Η καλλιτεχνική του εξωτερίκευση ήταν αντιστρόφως ανάλογη της στεναχώριας που προηγήθηκε, δίνοντάς μας μερικά διαμάντια της τέχνης του.

Αυτή είναι η τέχνη του τατουάζ.

 

Όπως ο Rodin, έτσι κι άλλοι αμέτρητοι καλλιτέχνες σε όλη την ιστορία έχουν διοχετεύσει συναισθήματα καρδιάς πάνω στη δουλειά τους, με την ερωτική απογοήτευση να έχει λειτουργήσει σαν κίνητρο για μία ανώτερη δημιουργία.

Τα έργα τέχνης που προκύπτουν, λειτουργούν σαν μία κάθαρση για τον καλλιτέχνη, ο οποίος καταφέρνει έτσι να διώξει από μέσα του τις πένθιμες σελίδες του παρελθόντος.

Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε τέσσερις ακόμη διάσημους και ιδιαίτερα προσφιλείς στον κόσμο καλλιτέχνες, που κατάφεραν να μετατρέψουν τη θλίψη από την απώλεια ενός εραστή, σε αριστουργηματικά έργα τέχνης, που έγραψαν ιστορία.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιοι είναι:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved