Αυτό είναι το νέο βιβλίο της Taschen για τον Νταλί

Το νέο αναλυτικό λευκώμα με τα έργα του διάσημου ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί κυκλοφορεί από την Taschen και περιέχει έργα που δεν έχουμε ξαναδεί.

Σαλβαντόρ Νταλί ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και έχει επηρεάσει την παγκόσμια ιστορία και τέχνη με πολλούς τρόπους.

Παρόλα αυτά πολλοί τον θεωρούν μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της ιστορίας, και όχι αδικαιολόγητα, αφού ο εκκεντρικός του χαρακτήρας και οι ακραίες πεποιθήσεις του δεν γίνονταν αρεστές στο ευρύ κοινό, πόσο μάλλον στους συναδέλφους και το περιβάλλον του....

Ακόμη και οι μεγάλοι καλλιτέχνες λένε ψέματα. 

 

Η ομάδα σουρεαλιστών στην οποία συμμετείχε, οι Μονπαρνάς, που είχαν πάρει το όνομά τους από την συνοικία του Παρισιού στην οποία συγκεντρώνονταν, τον αποκήρυξαν κατηγορώντας τον για φιλοναζιστικές πεποιθήσεις, τις οποίες ο Νταλί αρνήθηκε, λέγοντας: «δεν είμαι χιτλερικός ούτε στην πραγματικότητα, ούτε στην πρόθεση».

Τώρα η γνωστή εκδοτική εταιρία Taschen εκδίδει τον πλήρη οδηγό των έργων του και μας επιφυλάσσει μία έκπληξη: Η συγκεκριμένη έκδοση θα περιέχει έργα που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις εικόνες μέσα απότ ο βιβλίο:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved