Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Λάνθιμου

 

Αρχίζουν στην Ελλάδα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Λάνθιμου με την Emma Stone.

Η τριετής συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ φέρνει στην Ελλάδα τον Γιώργο Λάνθιμο με την Emma Stone και τον Damien Bonnard.

Στα πλαίσια του προγράμματος εικαστικών εγκαταστάσεων Τhe Artist on the Composer, που αποτελεί συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του ΝΕΟΝ, ξεκινούν λοιπόν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, στην οποία θα πρωταγωνιστεί η χολιγουντιανή σταρ.

Το πρόγραμμα The Artist on the Composer συνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη ζωντανή εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Η αιώνια λιακάδα του Γιώργου Λάνθιμου.

 

Μέσα από νέα έργα, αναθέσεις του προγράμματος, κάθε καλλιτέχνης συνομιλεί με έργα κλασικών συνθετών, σε μια πρωτότυπη αλληλεπίδραση με τη μουσική και το κοινό.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η ταινία θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Συντελεστές:

Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Emma Stone, Damien Bonnard

Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης

Executive producer στην Ελλάδα: Ελένη Κοσσυφίδου

Executive producer: Rebecca Skinner-Superprime Films

Επιμέλεια προγράμματος The Artist on the Composer: Γιώργος Κουμεντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΛΣ), Ελίνα Κουντούρη (Διευθύντρια ΝΕΟΝ)

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις την ταινιογραφία του Λάνθιμου:5 SHARES