Ο Spike Jonze κάνει ντοκιμαντέρ για τους θρυλικούς Beastie Boys

 

Η πρώτη δουλειά μεγάλου μήκους μετά το «Her» του 2013 για τον δημιουργό θα προβληθεί αρχικά σε IMAX κι εν συνεχεία στην Apple Tv + τον Απρίλιο.

Ο Σπάικ Τζόνζι και οι Beastie Boys πηγαίνουν σχεδόν 30 χρόνια πίσω. Έχοντας σκηνοθετήσει μερικά από τα βιντεοκλίπ-σύμβολα της μπάντας («Sabotage», «Sure Shot» μεταξύ άλλων) στην δεκαετία του '90, είναι μακροχρόνιος συνεργάτης και αρκετά συγγενής και φίλος για να αναλάβει το «Beastie Boys Story».

Το οποίο θα είναι ένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με την Apple Tv+, και μια πρώτη ειδική του έκδοση θα δει το φως στις αρχές Απριλίου σε επιλεγμένες αίθουσες IMAX. Στις 24 του ίδιου μήνα θα έχει και την παγκόσμια τηλεοπτική του πρεμιέρα στην ανερχόμενη πλατφόρμα.

1 1581 107730523 type12905

Το σχέδιο αναπτύσσεται από κοινού μεταξύ των Τζόνζι, Μάικ Ντάιαμοντ και Άνταμ Χόροβιτς και βασίζεται στο best seller των μελών του γκρουπ, «The Beastie Boys Story»  που χρονικογραφεί μιας 40χρονη φιλία και την επακόλουθη πορεία του θρυλικού rap/rock σχήματος.

Γιατί οι Beastie Boys δεν είναι απλά ένα συγκρότημα.

 

Πρόδρομος των αναμνηστικών κι εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ένα live show που έδωσαν οι τρεις τους το 2019 και παρουσιάστηκε για τρία μόνο βράδια στην Φιλαδέλφια και τη Νέα Υόρκη.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι σε παραγωγή του ίδιου του Τζόνζι, της Αμάντα Άντελσον και του κατόχου Γκράμι, Τζέισον Μπάουμ, στην εκτέλεση θα είναι βέβαια και οι Χόροβιτζ-Ντάιαμοντ ενώ η υψηλή εποπτεία ανήκει βέβαια στην Apple Tv+ που έχει στα σκαριά και το επόμενο της Σοφία Κόπολα, «On the Rocks».

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις στιγμιότυπα από την καριέρα των θρυλικών Beastie Boys:4 SHARES