Οι 5 ταινίες που δεν ήξερες ότι προέρχονται από comics

 Αυτές είναι οι ταινίες που δεν ήξερες πως ήταν πρώτα κόμικ.

Οι ταινίες από κόμικ έχουν την τάση να ενθουσιάζουν το κοινό. Οι αντιδράσεις ποικίλουν και μπορεί να κυμαίνονται από κραυγές θαυμασμού μέχρι ουρλιαχτά μίσους.

Ότι κι αν πιστεύεις για το είδος των ταινιών αυτών, σούπερ ήρωες, αντιήρωες, κακοί, καλοί, η αλήθεια είναι πως πάντα κάνουν αίσθηση και πάντα τραβάνε κόσμο στις αίθουσες.

Εμείς εδώ το Ratpack είμαστε expert στην ποπ κουλτούρα κι έτσι επιλέξαμε τις ταινίες που δεν είχες ιδέα πως προέρχονται από κόμικ.

Ναι, η λίστα έχει της εκπληξούλες της αλλά μην φοβηθείς…βούτα!

  1. Judge Dredd

H εγκληματικότητα βρίσκεται στα ψηλότερα επίπεδα, έτσι οι αστυνομικοί έχουν αλλάξει. Λέγονται πλέον Δικαστές και ταυτόχρονα εκτελούν καθήκοντα αστυνομικού, δικαστή, ένορκου και εντέλει εκτελεστή της ποινής που επιβάλλουν, η οποία μάλιστα συνήθως είναι θανατική σχεδόν για όλα τα εγκλήματα. Ο πιο γνωστός από αυτούς είναι ο Dredd, ένας άνθρωπος χωρίς αισθήματα ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του προσωποποίηση του νόμου. Ολα όμως αλλάζουν, όταν παγιδεύεται και βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα παρελθόν που ποτέ δε γνώριζε. Sylvester Stallone στα καλύτερα του! Μπορεί όλοι να την κράζουν σαν ταινία αλλά εγώ με Stallone μεγάλωσα και κάπως της έχω μία συμπάθεια της συγκεκριμένης ταινίας. Το εμβληματικό κόμικ είναι των John Wagner και Carlos Ezquerra.

 

  1.  

  2. Ghost World

Έχοντας μόλις τελειώσει το λύκειο, η Ενίντ και η Ρεμπέκα συνεχίζουν να σαρκάζουν τους πάντες και τα πάντα, όπως στις καλές μέρες του σχολείου.

81leSMlmzDL

 

Η Ρεμπέκα, ωστόσο, στεριώνει σε μια δουλειά, ενώ η Ενίντ αναπτύσσει μια «αφύσικη» σχέση μ' έναν μεσήλικο, παλιομοδίτη συλλέκτη δίσκων. Διασκευή ενός ενήλικου κόμικ, με φοβερό σάουντρακ. Το κόμικ είναι του φοβερού Daniel Clowes.

 
  1. Scott Pilgrim Vs. The World

Μπασίστας σε ερασιτεχνικό ροκ συγκρότημα, ο Σκοτ ερωτεύεται τη Ραμόνα, πρέπει όμως να «μονομαχήσει» με τους επτά πρώην της για να μπορέσει να τα φτιάξει μαζί της. Τρομερή ταινία με πολύ γέλιο και εμφανίσεις από πολύ καλούς ηθοποιούς. Το κόμικ είναι του καναδού Bryan Lee O’ Malley.

 

  1. Snowpiercer

Το 2031 μ.Χ. η Γη έχει περιέλθει σε μια νέα εποχή παγετώνων και οι μόνοι επιζώντες επιβαίνουν στο Snowpiercer, ένα τρένο που κινείται συνεχώς.

snowpiercer

 

Μη μπορώντας να ανεχτούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι επιβάτες της οικονομικής θέσης εξεγείρονται και προσπαθούν να φτάσουν ως το μπροστινό βαγόνι της μηχανής και να πάρουν τον έλεγχο. Το κόμικ είναι των Jacques Lob και Jean-Marc Rochette.

 

 

  1. The Mask

Ενας κομπλεξικός υπάλληλος τραπέζης και λάτρης των καρτούν, βρίσκει μια μαγική μάσκα που τον μεταμορφώνει σε ένα αστείο φρικιό με μαγικές ικανότητες. O Jim Carrey δίνει ρέστα και η Cameron Diaz μας απογειώνει με τη σέξι εμφάνιση της. Το κόμικ είναι των Doug Mahnke and John Arcudi και κυκλοφόρησε από την Dark Horse το 1991.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved