Nick Drake: Ένας μελαγχολικός άγνωστος ανάμεσα μας

Ένας καλλιτέχνης που κάθε άντρας που σέβεται τον μουσικό εαυτό του πρέπει να έχει στη δισκοθήκη του.

Ο Nick Drake ήταν ένας Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός και μουσικός ο οποίος ήταν γνωστός για τη μελαγχολική του κιθάρα. Έζησε από τις 19 Ιουνίου 1948 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 1974.

Δεν κατάφερε να βρει ένα ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, αλλά το έργο του έχει επιτύχει σταδιακά την ευρύτερη αναγνώριση του μετά θάνατον.

Δες πόσο δημοπρατήθηκε η ζακέτα του Kurt Cobain.

 

Ο Drake υπέγραψε στην Island Records όταν ήταν μόλις 20 χρόνων και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του το 1969 με τίτλο «Five Leaves Left».

Μέχρι το 1972 κυκλοφόρησε άλλους 2 δίσκους το «Bryter Layter» και το «Pink Moon» από τους οποίους κανένας δεν ξεπέρασε τις 5000 δίσκους σε πωλήσεις τότε.

Η απροθυμία του Drake να παίζει ζωντανά και να μη δίνει συνεντεύξεις τον κράτησαν μακριά από την εμπορική επιτυχία.

Ο Drake έπασχε από κατάθλιψη και η αϋπνία σε όλη τη ζωή του και τα θέματα αυτά συχνά υπάρχουν στους στίχους του.

Με την ολοκλήρωση του τρίτου άλμπουμ του, Pink Moon του 1972, αποχώρησε από το χώρο της δισκογραφίας και μετακινήθηκε στο εξοχικό σπίτι των γονιών του στο Warwickshire.

 

Δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες για τη ζωή του από εκεί και πέρα παρά μόνο το γεγονός ότι στις 25 Νοεμβρίου 1974, Drake πέθανε από υπερβολική δόση αμιτριπτυλίνης ένα γνωστό αντικαταθλιπτικό.

Πότε δεν εξακριβώθηκε αν ήταν αυτοκτονία ή ατύχημα τελικά. Η μουσική του παρέμενε διαθέσιμη μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 70΄.

Ένας καλλιτέχνης που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψεις.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις στιγμές από τη σύντομη καριέρα του όπως και τα καλύτερα του άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved