Θα γυρίσει το Blade Runner σε σειρά ο κύριος Breaking Bad;

Κοντά είσαι!

Χαράς τα ευαγγέλια προβλέπονται στο άμεσο μέλλον για τους αναγνώστες του Phillip K. Dick. Μη ρωτάς «ποιος είναι ο κύριος;» και να θες είναι λίγο δύσκολο να μην έχεις «τσεκάρει» τις δουλειές του. Είναι το συγγραφικό μυαλό πίσω από το Blade Runner (1982), το Minority Report (2002), το Scanner Darkly (2006) και –ναι και όμως!- την Ολική Επαναφορά (1990) με τον Άρνιε τον Σβαρτσενέγκερ.

Κάπου εδώ βάλε στο κάδρο και την «ηθοποιάρα» Bryan Cranston, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη παραγωγού αλλά και πρωταγωνιστή(;) σε νέα αμερικάνικη σειρά που θα βασίζεται στα διηγήματα του ανθρώπου που έχει θεωρηθεί Προφήτης της Νέας Εποχής που ζούμε, και αν είσαι ένας από εμάς σκάσε «χαμογελάκι» και πες δυνατά «Ναι ρε φίλε!».

walter white

Τον Phillip Dick τον έχουν «τυραννήσει» ενίοτε διάφοροι σκηνοθέτες (όπως πρόσφατα στη μεταφορά του μυθιστορήματος “The Man in the High Castle") με πολύ άσχημα αποτελέσματα για το φιλοθεάμον κοινό. Από την άλλη πάλι στα δικά του δυστοπικά όνειρα βασίστηκαν πολλοί δημιουργοί για να μας χαρίσουν μικρά ή μεγαλύτερα διαμαντάκια όπως αυτά που αναφέρθηκαν στην αρχή του άρθρου.

Σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχει εγγύηση, αφού ο Cranston έχει αποδείξει επανειλημμένα πως το όνομά του αποτελεί σφραγίδα για την ποιότητα.-από το μεγαλειώδες Breaking Bad μέχρι μικρά «περάσματα» σε ταινίες όπως το Drive (2011) του Nicholas W. Refn.

phillip dick

Phillip K. Dick (1928-1982): Ο Προφήτης της Νέας Εποχής

Η νέα σειρά θα αποτελείται από δέκα αυτοτελή επεισόδια τα οποία θα ζωντανεύουν δέκα ξεχωριστά διηγήματα του συγγραφέα. Για όσους τώρα δεν έχουν εικόνα από τα κείμενα του, θα προσπαθήσω να τα συνοψίσω (αν και δεν γίνεται) σε μερικές λέξεις: ζοφερό μέλλον, χιούμορ, προφητικά όνειρα, δυστοπικές μεγαλουπόλεις, τρομερές ιδέες-τρομερές αλήθειες. Και θα προσθέσω, για όσους είχαν την τύχη να τον διαβάσουν, πως αν δεν το έχουν κάνει ακόμα, ας ψάξουν να διαβάσουν το “Oh, to Be a Blobel” που κατά την προσωπική μου άποψη είναι από τα καλύτερα sci-fi διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ.

Η «ανάληψη καθηκόντων» από τον “Walter White” αναφορικά με τις μελλοντολογικές ιστορίες του αγαπημένου γραφιά μοιάζει απόλυτα ταιριαστή για πολλούς και διάφορους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ένας τελευταίος όμως, ο οποίος μου έχει κολλήσει στο μυαλό από τη στιγμή που άκουσα την είδηση, είναι και η παρακάτω ρήση του συγγραφέα από το μυθιστόρημα “Valis” που μου μοιάζει απόλυτα ταιριαστή για τον πρωταγωνιστή του Breaking Bad:

«Η πραγματικότητα είναι αυτό, που όταν πάψεις να το πιστεύεις, εκείνο δεν σταματάει να υπάρχει»



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved