O Jim Jarmusch μας προτείνει ταινίες για το Σαββατοκύριακο

4 από τις αγαπημένες ταινίες του διάσημου σκηνοθέτη.

O γνωστός και μη εξαιρετέος Jim Jarmusch, διάσημος για ταινίες όπως το Broken Flowers, Down By Law, Limits of Control, Paterson και πολλά άλλα αριστουργήματα, είναι και πολύ πορωμένος σινεφίλ.

Για σένα που θέλεις μία σωστή άποψη πάνω στο σινεμά και γουστάρεις ν’ αράξεις στο σπίτι το ΣΚ με το ταίρι σου (και όχι μόνο) και να δεις μία καλή και ποιοτική ταινία, σου έχουμε 4 από τις αγαπημένες ταινίες του σκηνοθέτη.

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922)

 

Το Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (ελλ. Νοσφεράτου, μια συμφωνία τρόμου) είναι βουβή ταινία τρόμου γερμανικής παραγωγής του 1922. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του γερμανικού εξπρεσιονισμού που βγάζει τους πρωταγωνιστές έξω από τα στούντιο και συνδυάζει τα επιτηδευμένα οξυκόρυφα σκηνικά με τα φυσικά ντεκόρ. Επίσης πρόκειται για την πρώτη ταινία που εκμεταλλεύτηκε το θρύλο του Δράκουλα και το βιβλίο του Μπραμ Στόκερ.

Ανδαλουσιανός σκύλος (1928)

 

Ο Ανδαλουσιανός σκύλος (πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά: Un chien andalou‎) είναι βουβή κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους, του σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ σε συνεργασία με τον ζωγράφο Σαλβαδόρ Νταλί.

Η ταινία γυρίστηκε το 1928 και αποτελεί ίσως το μοναδικό δείγμα τόσο καθαρής υπερρεαλιστικής έκφρασης στο χώρο της έβδομης τέχνης. Βασισμένη σε όνειρα, των Μπουνιουέλ και Νταλί, ο Ανδαλουσιανός σκύλος αποτελεί συρραφή φαινομενικά ασύνδετων, απρόσμενων και αισθητικά προκλητικών σκηνών, οι οποίες έχουν κατά καιρούς ερμηνευτεί ως αλληγορίες, συχνά υπό το πρίσμα των φροϋδικών θεωριών.

The White Zombie (1932)

 
Η ταινία λαμβάνει χώρα στην Αιτή και ο Bella Lugosi είναι το αφεντικό σε ένα εργοστάσιο ζάχαρης όπου οι εργάτες είναι φυσικά μερικά αξιολάτρευτα ζόμπι. Κλασική ταινία τρόμου και ίσως η πρώτη με ζόμπι. 
 
Duck Soup (1933)
 
 

Η εκατομμυριούχος Τισντέιλ επιβάλλει ως νέο πρόεδρο της Φριντόνια τον παλαβιάρη Φαϊρφλάι με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Τη φλερτάρει όμως κι ο πρέσβης της γειτονικής Σιλβάνια, ο οποίος στέλνει ως κατασκόπους τον Πίνκι και τον Τσικολίνι. Σύντομα ωστόσο ξεσπά πόλεμος για την καρδιά (δηλαδή για τα λεφτά) της γηραιάς ευεργέτιδας. Η πιο παλαβιάρικη ταινία των (ακόμα) τεσσάρων αδελφών Μαρξ κι ένα αριστούργημα της σουρεαλιστικής, nonsense κωμωδίας.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις καλύτερες ταινίες του Jim Jarmusch:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved