ΗΒΟ: Οι 5 σειρές που μας καθήλωσαν μπροστά στην οθόνη

Δεν είναι μόνο το Game of Thrones που έχει θέση στην καρδιά μας.

Στην εποχή της TV και των τηλεοπτικών σειρών είναι τα τρία γράμματα που έχουν μεγαλύτερη απήχηση ακόμα και από τα ίδια τα tv shows για τα οποία αφιερώνουμε άπειρες ώρες μπροστά στη μικρή οθόνη: ΗΒΟ

Το αγαπημένο μας Home Box Office, το διάσημο συνδρομητικό κανάλι των ΗΠΑ που έφερε στη ζωή μας μερικές από τις διασημότερες σειρές που έχουν προβληθεί, με χαρακτηριστικότερη το «Game of Thrones», στις 8 Νοεμβρίου του 1972 μπήκε σε λειτουργία με την ταινία «Sometimes a Great Notion» και πρωταγωνιστές τους Paul Newman και Henry Fonda.

 

Ήταν να μην γίνει η αρχή

Μετά από τόσα χρόνια όταν διαβάζεις τα συγκεκριμένα γράμματα, έχεις αυτόματα πολλές απαιτήσεις από αυτό που θα δεις.

Το ίδιο συμβαίνει και με το νέο Watchmen.

Από το μακρινό 1971 μέχρι και σήμερα, το ΗΒΟ μας έχει προσφέρει άπειρους λόγους για να ξεχάσουμε για λίγο τη ζωή μας και να επιλέγοντας τον καναπέ από την έξοδο και εμείς θυμόμαστε τις πέντε οι οποίες μας καθήλωσαν περισσότερο όλων.

Με δεδομένο ότι είμαστε αντρικό σάιτ μην περιμένεις να δεις στη λίστα σειρές τύπου «Sex and the City» ή «Girls», αλλά και το «Game of Thrones» το οποίο πρόσφατα είδαμε και δεν χωράει συζήτηση. Όπως επίσης ορισμένες ακόμα που άξιζαν να βρίσκονται στη λίστα αλλά «κόπηκαν» λόγω έλλειψης θέσεων.

Και αυτές είναι οι εξής:

Ας πάμε τώρα στο κυρίως πιάτο...

 

Deadwood (2004-06)

Μια πόλη αρχίζει σταδιακά να παίρνει σάρκα και οστά και η μάχη για το ποιος –καουμπόης- θα κάνει κουμάντο θα είναι σκληρή. Ένα σίριαλ βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, απεικονίζοντας σπουδαίους χαρακτήρες (Seth Bullock και Al Swearengen) κράτησε τρεις μονάχα σεζόν αλλά ήταν κάτι παραπάνω από εθιστική. Σκληρές σκηνές, βρομιά, πορνεία και πάνω από όλα λατρεία για τον πλούτο, αποτέλεσαν τα σημαντικά συστατικά μιας σειράς-έπους που δεν χάνεις λεπτό το ενδιαφέρον σου.

 

The Leftovers (2014-17)

Έχουμε φάει με το κουτάλι σειρές τύπου «Lost» - άνθρωποι που ζουν σε ένα κόσμο διαφορετικό, με χαρακτήρες που ξεφυτρώνουν από το πουθενά και το υπερφυσικό έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις- ωστόσο τι γίνεται όταν το supernatural συναντά τη θρησκεία;

Μετά από την ξαφνική εξαφάνιση περίπου 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, ο Damon Lindelof μας ρίχνει σε μια νέα κατάσταση, όπου οι επιζήσαντες πρέπει να δημιουργήσουν νέες συνθήκες και ιδανικά για επιβιώσουν, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάνε κόντρα στη φύση και κυρίως την πίστη.

 

Band of Brothers

Μια και είναι mini series, είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτό και το «Chernobyl» αλλά στα σημεία κέρδισε το «Band of Brothers». Σαν ένα «Saving Private Ryan» χωρισμένο σε δέκα επεισόδια, αλλά με περισσότερο αποπνιχτική ατμόσφαιρα, εξαιρετικά βίαιες σκηνές και μια ομάδα αλεξιπτωτιστών οι οποίοι ζουν το δράμα της μετάβασης από απλοί εθελοντές, σε βασικά πιόνια κατά την απόβαση της Νορμανδίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μία σειρά που αν αντέχεις τις σκληρές σκηνές, νιώθεις στο πετσί σου τη φρίκη του πολέμου.

 

The Sopranos

Με το άκουσμα του τίτλου, πρώτα υποβάλλεις τα σέβη σου στον άρχοντα Tony Soprano και μετά συνεχίζεις ό,τι κάνεις. Ένα σίριαλ που δεν έχει μεγάλη σημασία το ιδιαίτερο τέλος του, ούτε τα βάσανα ενός μαφιόζου από την ίδια του την οικογένεια. Ό,τι και να πούμε για αυτές τις 10 σεζόν όμως είναι πραγματικά λίγο. Είναι ίσως ο λόγος που οι τηλεοπτικές σειρές απέκτησαν τον σημερινό χαρακτήρα τους.

 

The Wire (2002-08)

Όταν μιλάμε για top σειρές, το «The Wire» είναι το πρώτο όνομα που πέφτει στη συζήτηση,  περισσότερο ίσως και από το «Game of Thrones». Η σειρά που μας σύστησε τον Idris Elba, κράτησε για έξι χρόνια και μας έριξε στη δύνη της βρόμικης πλευράς της Βαλτιμόρης. Εκεί που το εμπόριο ναρκωτικών ανθίζει και οι άγριες καταστάσεις αποτελούν καθημερινότητα. Όχι μόνο η κορυφαία σειρά του HBO, ίσως καλύτερη όλων εποχών.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved