Όταν οι Pink Floyd προσγειώθηκαν στη Σελήνη

Όταν το μεγάλο ροκ συγκρότημα έπαιξε μία συναυλία τη στιγμή που ο πρώτος άνθρωπος προσγειωνόταν στη Σελήνη.

Τώρα που η ανθρωπότητα έκλεισε 50 χρόνια από τότε που ο πρώτος άνθρωπος προσγειώθηκε στο φεγγάρι, εδώ στα γραφεία του Ratpack έχουμε διαφωνίες για το πιο μπορεί να είναι το ιδανικότερο soundtrack για κάτι τέτοιο.

Και τελικά η αντιπαράθεση έληξε μεταξύ των συντακτών όταν θυμηθήκαμε πως συνήθως οι Pink Floyd έκαναν το πρώτο βήμα σε όλα…

Το 1969, όταν ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας γινόταν μπροστά στα μάτια μας, οι Pink Floyd έδιναν μία ιστορική συναυλία και έβαζαν το μουσικό χαλί για ένα τεράστιο γεγονός.

Καθώς ο Neil Armstrong πατούσε την πατούσα του πάνω σε εκείνο το κομμάτι βράχου που αιωρείται δίπλα από τη Γη, ο Roger Waters, o David Gilmour και οι υπόλοιποι της μπάντας έκαναν το καλύτερο δυνατόν για να μας δώσουν το πιο ιδανικό ηχητικό ντοκουμέντο.

 

Ο ίδιος ο David Gilmour είπε στον Guardian: «Βρισκόμασταν στο στούντιο του BBC όταν τζαμάραμε καθώς η προσγείωση γινόταν…στην άλλη μεριά του στούντιο υπήρχε ένα πάνελ με επιστήμονες κι εμείς βρισκόμασταν στην άλλη άκρη και παίζαμε μουσική…τότε ήμουν 23 χρονών».

Η προσγείωση του ανθρώπου στη Σελήνη ήταν ίσως η εκπομπή με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην ιστορία της τηλεόρασης και οι Pink Floyd παρείχαν το soundtrack!

Και μόνο αυτό να είχαν κάνει θα ήταν αρκετό για να τους γράψει η ιστορία…

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις φωτογραφίες από το στούντιο του BBC:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved