Πώς οι Eagles έφτιαξαν το ιστορικό τους single

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Hotel California.

Το Hotel California ήταν το τραγούδι που έκανε τους Eagles γνωστούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Τους έκανε superstar, όχι μόνο στην Αμερική αλλά σε Ιαπωνία και Ευρώπη.

Ας δούμε όμως την αληθινή ιστορία πίσω από αυτό το ιστορικό τραγούδι…

Το 1976 έγινε η κυκλοφορία του Hotel California, δύο εβδομάδες μετά από την κυκλοφορία του Anarchy in The UK των Sex Pistols. Δύο δίσκοι εντελώς αντίθετοι μεταξύ τους. Το πανκ δεν ταίριαζε καθόλου με το στυλ των Eagles, και μαζί με το Rumors των Fleetwood Mac, ήταν οι δίσκοι που έκαναν τρομερή επιτυχία μόλις βγήκαν τη δεκαετία του ’70.

XVeaeirafj7zjt5km6cdqW 650 80

Αλλά αν το δεις πιο κοντά, οι Eagles ήταν περισσότερο πανκ από το ίδιο το πανκ.

Πέντε έφηβοι από τα μεσοδυτικά των ΗΠΑ βγήκαν να κυνηγήσουν το όνειρο τους στο Λος Άντζελες. Μπορεί το Hotel California να έχει πουλήσει 32 εκατομμύρια αντίτυπα αλλά πίσω του κρύβεται μία πολύ σκοτεινή πλευρά του συγκροτήματος.

Αν το Rumors των Fleetwood Mac περιέγραφε με αριστοτεχνικό τρόπο την διάβρωση των σχέσεων μεταξύ των μελών του διάσημου συγκροτήματος, το Hotel California έδειχνε την κατάντια και την καταστροφή του hippie dream των 60’s.

Δες τι γράψαμε για τη φυλή του πανκ.

 

«Είχα νοικιάσει ένα σπίτι στο Μαλιμπού και γράφαμε τραγούδια κάθε μέρα, τραγούδια που τελικά θα κατέληγαν στο Hotel California» λέει ο κιθαρίστας Don Felder σχετικά με τη σύνθεση του single.

«Καθώς κοιτούσα το ηλιοβασίλεμα ένα απόγευμα και κάποια παιδιά έπαιζαν κάτω από το μπαλκόνι μου στην παραλία, μου ήρθαν στο μυαλό αυτά τα ακόρντα κι έτσι δημιουργήθηκε αυτό το τραγούδι» συνεχίζει ο διάσημος κιθαρίστας. Αυτό έγινε ένα χρόνο πριν ηχογραφηθεί στην τελική του μορφή το κομμάτι που τελικά θα κατέληγε στο δίσκο.

Και κάπως έτσι το Hotel California κατέκτησε το Αμερικάνικο ραδιόφωνο και στη συνέχεια έγινε μία απόλυτη παγκόσμια επιτυχία του Rock and Roll.

Το αστείο είναι πως κανείς από την μπάντα δεν είχε καμία σχέση με την Καλιφόρνια και όπως είχε πει και ο ίδιος ο Don Henley, ο τραγουδιστής και ιδρυτής των Eagles, «στην ουσία κανείς μας ποτέ δεν χώνεψε αυτό το μέρος, είμασταν παιδιά από τις μεσοδυτικές πολιτείες, μεγαλωμένοι σε άλλα κλίματα».

Ένα άλλο αστείο είναι πως στην αρχή οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί δεν ήθελαν να παίξουν το κομμάτι γιατί έλεγαν πως δεν ήταν καλό για το ράδιο.

Η ιστορία μας απέδειξε το ακριβώς αντίθετο.  

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά στιγμιότυπα από την απίστευτη καριέρα των Eagles:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved