Θα έβαζες έναν Banksy στο σαλόνι σου;

O Banksy ανοίγει μαγαζί στο Λονδίνο και πουλάει τα έργα του.

Ο Banksy ανοίγει το νέο του project με όνομα Gross Domestic Product και δημιουργεί για πρώτη φορά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με τα έργα του, που θα παραμείνει ενεργό για 2 μόνο εβδομάδες. Οι πιστοί fans του έχουν επιτέλους την ευκαιρία να αγοράσουν έργα του εκκεντρικού καλλιτέχνη, με τις τιμές να ξεκινάνε από 10 λίρες!

Στην ουσία πρόκειται για μια προσωρινή εγκατάσταση στην Church Street στο Λονδίνο, που θα λειτουργεί ως pop-up showroom και όχι ως κατάστημα που θα πουλά τα έργα. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα online και όλα έχουν κοινωνικο-πολιτικές αναφορές.

Τι σχέση έχει ο Banksy με τους πίθηκους.

Συγκεκριμένα, το Gross Domestic Product αποτελεί σχόλιο για την ανθρώπινη εκμετάλλευση και τις συνέπειες του καπιταλισμού, με τα αντικείμενα να απεικονίζουν την αναγκαστική μετανάστευση ανθρώπων και την κακοποίηση των ζώων. Στα προϊόντα προς πώληση περιλαμβάνονται και χαλιά εισόδου ραμμένα από γιλέκα προσφύγων που βρέθηκαν στην Ελλάδα.

 

Η ιδέα για το κατάστημα προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας νομικής διαμάχης μεταξύ του Banksy και μιας εταιρείας ευχετήριων καρτών που χρησιμοποιεί το όνομα του για να αυξήσει τα έσοδa της, με διάσημες εικόνες από τον καλλιτέχνη. Προκειμένου να αναχαιτίσει τις εμπορικές ενέργειες της εταιρείας, ο Banksy αποφάσισε να πουλήσει για πρώτη φορά ο ίδιος τα έργα του.

banksy gross domestic product feature

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων θα μεταφερθούν απευθείας στους πρόσφυγες και τις οργανώσεις που συνεργάστηκαν με τον Banksy για να δημιουργηθούν τα έργα τέχνης.

Δες το παρακάτω άλμπουμ με το νέο κατάστημα του Banksy στο Λονδίνο:7 SHARES