Ο Jim Morrison ήταν ένας γνήσιος ταραξίας

O θρυλικός Jim Morrison είχε πάντα τον τρόπο να μπλέκει σε μπελάδες

Strange Days είναι ο τίτλος του δεύτερου στούντιο δίσκου του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος The Doors, ο οποίος ηχογραφήθηκε από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο του 1967 και κυκλοφόρησε, σαν σήμερα, στις 25 Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς.

Δες τι γράψαμε για τη Yoko Ono.

Οι Doors παρέμειναν αρκετές εβδομάδες στα «Sunset Sound Recorders» του Los Angeles, ηχογραφώντας. Πειραματιζόμενοι με νέο, τεχνολογικά, υλικό, χρησιμοποίησαν πρώτη φορά συνθεσάιζερ Moog. Η παραγωγή έγινε και πάλι από τον Paul Rothchild.

 

 

Ο Jim Morrison, ο frontman των Doors, ήταν από πάντα μία πηγή μπελάδων. Μέχρι το θάνατο του το 1971 τα είχε κάνει όλα. Το 1967 σε μία συναυλία στο New Haven του Connecticut, ο Morrison  συνελήφθη από την αστυνομία γιατί «χαριεντίζονταν» με μία νεαρή fun στις τουαλέτες του συναυλιακού χώρου. Μετά από αντίσταση του Morrison προς τον αστυνομικό που του είπε να φύγει αμέσως από το χώρο, το όργανο της τάξης τον ψέκασε με pepper spray.

Μετά ο αστυνομικός συνειδητοποίησε πως μόλις είχε ρίξει pepper spray στον τραγουδιστή του συγκροτήματος που υποτίθεται προστάτευε εκείνη τη βραδιά.  

Στην συνέχεια και καθώς ο Morrison ήταν στη σκηνή παρότρυνε το κοινό να μην υπακούει στις εντολές των αστυνομικών κι έτσι ξεκίνησε μία μικρή εξέγερση όπου κατέληξε σε 13 συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Jim Morrison.

 

 

Εμείς μένουμε με το Strange Days και τα υπέροχα κομμάτια του.

Δες το παρακάτω άλμπουμ με φωτογραφίες των Doors:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved