Ακόμη και οι μεγάλοι καλλιτέχνες λένε ψέματα

Από το να αλλάζουν τα γενέθλια τους μέχρι να κλέβουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

 Μπορεί να είναι μεγάλοι στο χώρο της τέχνης, μπορεί να έχουν φτιάξει τεράστια έργα τέχνης που έμειναν στην ιστορία, μπορεί να είναι οι πιο εππιδραστικοί και σημαντικοί καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, αυτό όμως δεν σημαίναι πως δεν έχουν πιαστεί να λένε ψέματα...Δες παρακάτω ποιοι είναι αυτοί οι καλλιτέχνες:

 

Joseph Beuys

Ο γνωστός εικαστικός πολέμησε στον Β' παγκόσμιο πόλεμο και προσέκρουσε με αεροσκάφος στο έδαφος. Υποστήριξε πως τον έσωσε μία φυλή Τατάρων προτού τον ανακαλύψουν οι ειδικές δυνάμεις των Γερμανών κομάντο. Τελικά αποδείχτηκε πως η μισή ιστορία ήταν ψέματα μιας και η φυλή των Τατάρων ποτέ δεν υπήρξε στην πραγματικότητα. Ήταν κάτι που επινόησε ο ίδιος για να δώσει μία νότα μυστηρίου στο συμβάν.

Frida Cahlo

Η διάσημη ζωγράφος παραινέβει στο πιστοποιητικό γεννήσεως της κι «έφαγε» τρία χρονάκια από την πραγματική της ημερομηνία γέννησης. Από το 1907 που ήταν γεννημένη εκείνη έβαλε σαν ημερομηνία το 1910. Ήθελε να έχει γεννηθεί την ίδια ημερομηνία με την έναρξη της Μεξικανικής Επανάστασης. Ο κάθε καλλιτέχνης έχει τα δικά του παράξενα.

Marina Abramovich

Σκηνοθέτησε τη ζωή της μαζί με τη βοήθεια του θεατρικού σκηνοθέτη Robert Wilson. Το αποτέλεσμα ήταν μία τρίωρη επική παράσταση με τίτλο: “The Life and Death of Marina Abramović”. τα πραγματικά γεγονότα ανακατεύονται μαζί με τα φανταστικά, όπως παραδέχτηκε μετά από χρόνια η ίδια η Abramovich.

 

Damien Hirst

Ο γνωστός καλλιτέχνης σκηνοθέτησε μία ολόκληρη έκθεση και κορόιδεψε το κοινό μπροστά στα μούτρα του. Η έκθεση “Treasures from the Wreck of the Unbelievable” υποστήριζε πως το ναυάγιο του πλοίου το οποίο και τα περιεχόμενα του εκτίθεντο ήταν πραγματικά. Τελικά αποδείχτηκε πως όλα ήταν προσεχτικά φτιαγμένα στο εργαστήριο του Hirst από τους δεκάδες βοηθούς του.

Piero Manzoni

Το 1961 στο πρότζεκτ του με τίτλο “Merda d'artista”, ο καλλιτέχνης υποστήριξε πως τα 90 κονσερβοκούτια που είχε φτιάξει ήταν γεμισμένα με τα ίδια τα κόπρανα του. Τελικά αποκαλύφθηκε πως τα κουτιά περιείχαν μόνο ένα είδος γύψου.

Salvador Dali

Έπεισε τη Yoko Ono, η οποία ήταν τεράστια θαυμάστριά του, να πληρώσει 10.000 δολάρια για μία…τρίχα από το μουστάκι του! Αυτός όμως, φοβούμενος πως θα του κάνει μάγια, της έστειλε κάποιον βοηθό του να βρει μία παρόμοια τρίχα σαν και τη δική του για να τη στείλει στην Yoko.

Επίσης ο διάσημος ζωγράφος υποστήριζε πως κάποιο από τα έργα του ήταν φτιαγμένα από το δηλητήριο χιλίων μελισσών.

Δες εδώ φωτογραφίες των καλλιτεχνών και διάφορα από τα διάσημα έργα τους:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved