Στο σπίτι με τους Rolling Stones

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα του Bent Rej από το 1960.

Το 1965 η φήμη των Rolling Stones ξεκίνησε την ανοδική της πορεία χωρίς κανέναν έλεγχο. Ο Δανός φωτογράφος Bent Rej βρέθηκε τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος και μία δυνατή σχέση δημιουργήθηκε μεταξύ του συγκροτήματος και του καλλιτέχνη.

Στα 25 του χρόνια εργαζόμενος σαν ρεπόρτερ το περιοδικό Ekstra Bladet ο Rej έπρεπε να απαθανατίσει την Σκανδιναβική περιοδεία των Rolling Stones η οποία ήταν γεμάτη με υστερικούς φαν μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο Τhe Rolling Stones No. 2 το οποίο κι έγινε νούμερο ένα στα charts.

 

 

Μετά από την καταπληκτική του δουλειά στην περιοδεία, ο φωτογράφος έγινε στενός φίλος με το συγκρότημα και ειδικότερα με τον Brian Jones κι επίσης ήταν ο κοινός γνωστός τους με την Anita Pallenberg που αργότερα παντρεύτηκε με τον Keith Richards.

Μετά από προτροπή του Jones ο φωτογράφος πήγε στο Λονδίνο για να «αράξει» μαζί με το συγκρότημα μακριά από deadline και περιοδείες.

Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο ίδιος ο Rej: «Έμενα στο σπίτι του Brian. Είχα το δικό μου κλειδί. Έμπαινα κι έβγαινα όποτε ήθελα σαν να ήταν το σπίτι μου».

Μετά τον πειραματισμό του με το σπίτι του Brian Jones, τα υπόλοιπα μέλη των Stones ψήθηκαν να τα φωτογραφήσει στα δικά τους σπίτια.

Δες τι γράψαμε για τον Johnny Cash

Δες το άλμπουμ παρακάτω για να δεις τις φωτογραφίες των σπιτιών των Rolling Stones:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved