O Ric Ocasek καθόρισε μία ολόκληρη γενιά

Ο frontman των Cars αφήνει πίσω του μία τεράστια μουσική παρακαταθήκη.

Ο Rick Ocasek, γνωστός από την power pop μπάντα του The Cars, πέθανε. Τα ειδησεογραφικά μέσα στην Νέα Υόρκη ανέφεραν τον θάνατο του χτες τη νύχτα στο διαμέρισμα του. Ήταν 75 χρονών.

Γεννημένος στη Βαλτιμόρη, αυτός και ο φίλος του Benjamin Orr έπαιξαν μαζί σε πολλές διαφορετικές μπάντες και τελικά σχημάτισαν τους Cars το 1976. Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 1978 το οποίο και περιείχε τις επιτυχίες “Good Times Roll,” “My Best Friend’s Girl,” and “Just What I Needed.”

 

 

Μετά από περισσότερα άλμπουμ κι επιτυχίες σαν το “Drive” και “Shake It Up,” το γκρουπ διαλύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Από το 1982 μέχρι το 2005 ο Ocasek ακολούθησε μία επιτυχημένη σόλο καριέρα. Στο άλμπουμ του Troublizing του 1997 συμμετείχαν διάφοροι διάσημοι μουσικοί όπως ο Billy Corgan των Smashing Pumpkins και η  Melissa Auf der Maur των Hole.

 

O Rick Ocasek έκανε παραγωγή σε καλλιτέχνες όπως οι: Weezer, Guided By Voices, Bad Religion, Bad Brains, No Doubt.

Ο διάσημος μουσικός και παραγωγός ήταν μία σημαντική ποπ φιγούρα πέρα από την μουσική βιομηχανία. Έπαιξε στην ταινία Hairspray του John Waters. Σαν ζωγράφος έκανε διάφορες εκθέσεις ανά τον κόσμο κι έγραψε επίσης βιβλία ποίησης όπως την συλλογή Negative Theater.

To 2011 o Ocasek επανένωσε τους Cars και κυκλοφόρησε μαζί τους το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο Move Like This. Οι Cars μπήκαν στο Rock And Roll Hall of Fame το 2018.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved