Ο Peter Jackson σου προτείνει 5 ταινίες για το Σαββατοκύριακο

Αυτή η λίστα δεν έχει Χόμπιτς και Μέση-Γη.

O Peter Jackson χάρισε στη γενιά μας μοναδικές στιγμές με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και το Χόμπιτ, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας τυχαίος τύπος που έκανε το σωστό deal με την σωστή τριλογία. Valley. Bad Taste. Jack Brown Genius. Frighteners. Ο Jackson ήταν πάντα ο τύπος που αναλάμβανε τα πρότζεκτ που του δημιουργούσαν ενδιαφέρον.

Και είναι ο κατάλληλος για να σου προτείνει τις 5 αγαπημένες του ταινίες.

 

 

 

King Kong

«Μιλάω για την αυθεντική έκδοση του 1933. Την βάζω στη λίστα γιατί ήμουν μόλις  8 χρονών όταν την είδα και συνειδητοποίησα πως θέλω να ασχοληθώ με αυτή την δουλειά. Συνεχίζω και την βλέπω μέχρι σήμερα».

 

The General

«Πιστεύω ότι ο Buster Keaton δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες του σε μία εξίσου τεράστια ταινία – πιθανότατα μία από τις καλύτερες που βγήκαν ποτέ. Δείχνει το μεγαλείο  του στην ερμηνεία, την παραγωγή και την σκηνοθεσία και δεν το λες άδικα πως είναι μία από εκείνες τις ταινίες που καθόρισαν το σινεμά».

 

Dawn of the Dead

«Πριν την ταινία του Romero, πίστευα πως το χιούμορ και το αίμα δεν μπορούν να βρίσκονται στην ίδια ταινία. Να όμως που πρόκειται για μία από τις κατεξοχήν splatter ταινίες, που με βοήθησε και μένα σε ένα μεγάλο βαθμό να αναβαθμίσω το χιούμορ μου.  Φανταστικό φιλμ για την εποχή του και κορυφαία σκηνοθετική δουλειά».

 

Jaws

«Είναι πολλοί οι λόγοι που επιλέγω το Jaws ως μία από τις κορυφαίες ταιονίες. Έχει όλη την δράση, το σασπένς ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί για τον κινηματογράφο το ξεκίνημα των καλοκαιρινών μπλοκμπάστερ. Ήταν το ξεκίνημα αυτού του genre και, κατά μία έννοια, θα μπορούσε να πει κανείς πως έβαλε και τον Steven Spielberg στο προσκήνιο. Είναι εξαιρετική ταινία».

 

Goodfellas

«Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω μία από όλες τις υπέροχες δουλειές που έχει κάνει ο Scorsese, θα έλεγα πως η αγαπημένη μου θα ήταν το Goodfellas. Είναι η ταινία που επιλέγω να βλέπω όταν νιώθω πως η δημιουργικότητά μου βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν μπορώ να βρω έναν τρόπο για να συνεχίσω. Βλέπω το Goodfellas και αμέσως ξεκολλάω. Θυμάμαι τι είναι να σκηνοθετείς μία πραγματικά μεγάλη ταινία».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved