Will Ferrell: O κωμικός που απογείωσε τον όρο πλάκα

Πώς ο Will Ferrell διαχώρισε το αστείο από το γελοίο.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το ξεκαρδιστικό ταμπεραμέντο του. Είναι οι ατάκες του; Η χαρακτηριστική φωνή του; Οι αστείες γκριμάτσες και το ύφος του ή ένας συνδυασμός όλων; Μόνο και μόνο που τον κοιτάς, δεν θα κρατηθείς από τα γέλια, ακόμα και αν δεν έχει προλάβει ακόμα να ξεστομίσει κάποιο αστείο.

Ναι, αυτός είναι ο Will Ferrell.

 

 

Κάθε φορά που εμφανίζεται στην μεγάλη οθόνη παραδίδει ρεσιτάλ, έχει αλλάξει την έννοια της σύγχρονης κωμωδίας και από την πολύ «χαζομάρα» του δεν σου μένει αμυγδαλή για αμυγδαλή.

Με λίγα λόγια ο Ferrell έχει εξελιχθεί σε ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στον αξεπέραστο Leslie Nielsen χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει και πιο σοβαρούς ρόλους.

Ξεχνιέται η ερμηνεία του στο «Everything Must Go»;

 

 

Καλός και στο δράμα ο αγαπημένος μας Will, ωστόσο από τη στιγμή που τον πιάσαμε στο στόμα μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν αυτού της κωμωδίας.

Σου μαζέψαμε παρακάτω τις κατά τη γνώμη μας 5 πιο ξεκαρδιστικές στιγμές του και σε προκαλούμε να μην γελάσεις.

 

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

«Είμαι ο Ron Burgundy και σας κάνω όλους ό,τι θέλω». Αυτό θα μπορούσε να είναι το quote της ταινίας, με το εικονικό μουστάκι και το μαλλί των 70’s  να μετατρέπει τον Ferrell σε cult classic. Όταν όμως ζορίζεται να ρίξει την Christina Applegate ο φίλος μας ωθείται σε απίστευτα αστείες καταστάσεις και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς ό,τι ακριβώς αυτό που θα δεις παρακάτω.

 

The Other Guys

Δύο ζευγάρια μπάτσων. Το ένα κουλ και ασταμάτητο, το άλλο αργό και κάπως… ναυάγιο. Ακόμα και αν δεν έχεις δει την ταινία, αποτελεί ουτοπία το να αναρωτηθείς σε ποιο από τα δύο ανήκει ο Ferrell. Μαζί με τον σκληρό (λέμε τώρα) Mark Wahlberg θα τα βάλει κόντρα στους σούπερ κουλ «The Rock» Dwayne Johnson και Samuel L. Jackson και θα ξεχωρίσει για τις καινοτόμες ιδέες του. Μόνο μην τον βάλεις να κάνει το κόλπο «καλός μπάτσος, κακός μπάτσος». Δεν θα ξέρει ποιον από τους δύο να κάνει.

 

 

Megamind

Σε όλες τις υπερ-ηρωικές ταινίες, υποστηρίζουμε τον καλό και κατηγορούμε τον κακό. Όταν όμως στον ρόλο του villain βρίσκεται ο Megamind η κατάσταση αλλάζει. Ο συμπαθής εγκληματίας που ψάχνει εναγωνίως τον τρόπο να ξεπεράσει τον -κάτι σαν Superman- ήρωα της Metrocity προσφέρει άπειρο γέλιο με όπλο το μυαλό του και υπερόπλο τις γκάφες του. Μια ξεκαρδιστική ερμηνεία του Ferrell ακόμα καλύτερη και από την αντίστοιχή του στο «Lego Movie».

 

 

Semi Pro

Είναι παίκτης; Είναι εκφωνητής; Είναι μήπως προπονητής; Είναι φίλαθλος ή το παίζει και Πρόεδρος; Ο τύπος είναι παντού, τα κάνει όλα και συμφέρει. Είναι ο Jackie Moon και θα κάνει τα πάντα μαζί με τους συμπαίκτες του για να ανέβει κατηγορία στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Ξεκαρδιστικός όσο δεν πάει, σε μια ταινία όπου σε προϊδεάζει ότι θα «λιώσεις» από τα γέλια από την πρώτη κιόλας σκηνή.

 

 

Wedding Crushers

Κανείς δεν ξεχνά εκείνη την ταινία. Οι βασικοί πρωταγωνιστές,  Owen Wilson και Vince Vaughn «ντύνονται»… εισβολείς γάμων με απώτερο σκοπό το όσο το μεγαλύτερο σκορ στην αποπλάνηση γυναικών. Και οι δύο δείχνουν ακαταμάχητοι, όταν «σκάει» μύτη ο  grandmaster Chaz το δυναμικό δίδυμο αποδεικνύεται λίγο έως ελάχιστο. Όχι τίποτα άλλο, εξαιτίας του μάθαμε το καμάκι στις κηδείες και κυρίως, αγαπήσαμε το meatloaf.

 

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved