5 ταινίες που αξίζει να δεις φέτος το καλοκαίρι

Μαζί με τις εκλογές έρχονται δολοφονίες, ταχύτητα, νοσταλγία και μπόλικος τρόμος.

Καλοκαίρι χωρίς καφέ, παραλία και τόσες ταινίες στο σινεμά, που ο ταμίας να σε ξέρει με τ’ όνομά σου, δεν λέει. Κι ειδικά αν μιλάμε για τρεις μήνες, στους οποίους το Hollywood δείχνει να έχει πολύ όρεξη και να σκοπεύει να κυκλοφορήσει χαλαρά υποψήφια blockbusters του 2019, το πού θα βρισκόμαστε τα βράδια με τα 30αρια είναι μονόδρομος.

Στο πρόγραμμα βρίσκονται πολλές ταινίες, όμως οι 5 που ακολουθούν μας έχουν κάνει να μην μπορούμε να σταματήσουμε να τις συζητάμε μήνες πριν καν δούμε το τρέιλερ.

Annabelle Comes Home – 27 Ιουνίου

Είμαστε horror freaks και δε θα απαρνηθούμε τη φύση μας. Μας αρέσουν οι καλές ταινίες τρόμου. Εκείνες που έχουν έναν τρόπο να παίζουν με το μυαλό και την ψυχολογία σου και που μπορούν να σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου και να κοιτάξεις μία δεύτερη φορά πίσω από την πόρτα του δωματίου για να σιγουρευτείς ότι αυτό που βλέπεις είναι απλώς μία σκιά.

Το σύμπαν του Conjuring συμπληρώνει όλα τα παραπάνω κουτάκια κι αποτελεί μία όαση ικανοποίησης για αυτούς που ψάχνουν τον τρόμο.

Στη σκηνή επιστρέφουν οι δαιμονολόγοι Ed και Lorrain Warren, που, ενώ νομίζουν ότι έχουν κλειδώσει με ασφάλεια την καταραμένη κούκλα πίσω από ένα ιερό γυαλί στην αίθουσα δαιμονικών αντικειμένων (χαλαρά στις πρώτες θέσεις με τους πιο creepy χώρους ταινιών!), η Annabelle βάζει στον στόχαστρο τη 10χρονη κόρη τους.

James Wan στο σενάριο και δε λέμε τίποτα άλλο.

 

Spider-Man: Far From Home – 3 Ιουλίου

Αφού η Marvel πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον μέντορά του με έναν ψυχοπλακωτικό αλλά ίσως τον πιο ηρωικό θάνατο που έχουμε δει στο universe της (We love you 3000, mr. Stark!), ο Tony Parker πηγαίνει ταξίδι με τους συμμαθητές του στην Ευρώπη και καταλήγει να μπαίνει σε world-saving mode.

Η προσοχή, όμως, στρέφεται στον Mysterio, έναν χαρακτήρα που οι fans περίμεναν χρόνια να δουν στη μεγάλη οθόνη. Μπορεί η στολή, η μπέρτα και το διαστημικό κράνος να παραπέμπουν σε κάτι περισσότερο αστείο παρά απειλητικό, όμως είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επικίνδυνους αντιπάλους του Spider-Man. Ο Jake Gyllenhaal θα είναι αυτός που θα τον υποδυθεί κι από εμάς είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ.

 

The Lion King – 18 Ιουλίου

Η Disney βρίσκεται ξεκάθαρα σε αυτό που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως κινηματογραφικό οίστρο remake, όσον αφορά στις ταινίες κινουμένων σχεδίων. Αλλά, όσες ιστορίες κι αν έρθουν στη μεγάλη οθόνη, για κάποιον λόγο, πάντα μία θα βάζουμε να δεσπόζει κάπου εκεί ψηλά στο hall of fame. Αυτή, στην οποία ο κολοσσός αποφάσισε ξεφύγει από τα κλισέ γλυκανάλατα πρότυπα και να παραδώσει στο κοινό μία ιστορία με όλο τον θρήνο, τις δυσκολίες και τις αποτυχίες, που ρεαλιστικά θα βρει κάποιος στη ζωή, κι όχι ένα παραμυθάκι που απλά ωραιοποιεί τον κόσμο στο μυαλό των παιδιών.

Ο Simba ξεκίνησε από Βασιλιάς των Λιονταριών και κατέληξε να γίνει ο βασιλιάς του παιδικού Universe της Disney. Τώρα, που το remake έχει αναλάβει ο Jon Favreau και κατάφερε να ενώσει Donald Glover, James Earl Jones, Beyoncé, Chiwetel Ejiofor και Seth Rogen, sorry, αλλά, ναι, δε θα περιμένουμε τίποτα λιγότερο από ένα masterpiece.

 

Once Upon a Time in Hollywood – 22 Αυγούστου

Τι να πούμε για τον Quentin Tarantino; Ο τύπος είναι ένας θρύλος του Hollywood και χωρίς το μαγικό του άγγιγμα δε θα είχαμε γελάσει ποτέ με τη φάτσα του Aldo Raine (Brad Pitt) την ώρα που προσπαθούσε να πείσει τον Hans Landa (Christoph Waltz) ότι ξέρει Ιταλικά στο Inglorious Basterds. Ούτε θα είχαμε δει τη western βαρβατίλα του Leonardo DiCaprio στον Django τον Τιμωρό.

Στο Once Upon a Time in Hollywood είπε να ενώσει τα δύο μεγαθήρια, να προσθέσει και τη Margot Robbie και να ετοιμάσει κάτι που πρόκειται να αφήσει ιστορία. Στο προσκήνιο, η Χρυσή Εποχή του Hollywood, μέσα από τα μάτια ενός ξεπεσμένου τηλεοπτικού αστέρα και του stunt double του, και η εποχή του Charles Manson και της αίρεσής του που δολοφόνησαν την 8μιση μηνών έγκυο και σύζυγο του Roman Polanski, Sharon Tate.

 

Fast & Furious: Hobbs & Shaw – 29 Αυγούστου

 

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την προβολή της πρώτης ταινίας του franchise και με 8 παραγωγές στο ενδιάμεσο, το Fast & Furious 9 -aka Fast & Furious: Hobbs & Shaw- ενώνει τους πάλαι «σκληρούς» Jason Statham και Dwayne Johnson στη μάχη κόντρα στο νέο πολύ-σκληρό-για-να-πεθάνει, Idris Elba. Οι μέχρι πρότινος άσπονδοι εχθροί μετατρέπονται σε -ακόμα πιο άσπονδους- φίλους κι υπόσχονται στιγμές άφθονου γέλιου με τις ατάκες τους στο σινεμά.

Κατά τ’ άλλα, ξύλο, πιστολίδι, αυτοκίνητα και μία Vanessa Kirby, που -ναι- είναι badass και το ξέρει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved