Θα δείρει ο Predator τον Terminator;

Όλες οι «ταινιάρες» της παιδικής μας ηλικίας επιστρέφουν με νέα «επεισόδια».

Καθώς κυνηγούσα τη μία είδηση μετά την άλλη έπεσα πάνω σε μία ανακοίνωση: το νέο “Predator” ετοιμάζεται για να βγει στις αίθουσες το 2018. Το μυαλό κόλλησε αυτόματα και δε μπορούσε να ξεκολλήσει από εκείνην την παιδική ανάμνηση.

Στη ζούγκλα της κεντρικής Αμερικής η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική για μία ομάδα «ουκάδων» με αρχηγό τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ζέστη, υγρασία, κουνούπια, ημίφως κάτω από τα δέντρα. Όμως δεν είναι αυτό που θα τους κάνεις να μη μπορούν να πάρουν ανάσα. Είναι κάτι άλλο. Ένας τρόμος πρωτόγονος –όταν δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει το κακό.

arnie

Στο καταπληκτικό action-horror movie του 1987 η ατμόσφαιρα είναι υποβλητική με έναν καθαρά pulp τρόπο. Όταν την βλέπαμε, ξανά και ξανά (συνήθως βράδια στον ANT1) μπαίναμε σε mode θηράματος. Ταυτιζόμασταν με τους πρωταγωνιστές, σαν φοβισμένα κουνέλια νιώθαμε που ο κυνηγός σκοτώνει με ευκολία -χωρίς απαραίτητα να έχει κάποιο λόγο να το κάνει. Έτσι από σπορ, έτσι επειδή γουστάρει και μπορεί. Και μπράβο του.

Ο κυνηγός ήταν αόρατος. Βέβαια στην περίπτωση του Predator δεν ξέρουμε τι τρομάζει περισσότερο: το να μην τον βλέπεις ή να τον βλέπεις. Αφού με εξαίρεση το Alien ο κινηματογράφος επιστημονικής φαντασίας πιο φρικιαστικό και τρομακτικό πλάσμα δεν πρέπει να γέννησε ποτέ. Αυτό εδώ το τέρας δε σου βγάζει κάτι cult, σκέτο εφιάλτη σου βγάζει. Τα χρειάζεσαι, η φάση δεν είναι εύκολη, μπορεί να σε στείλει για «κακάκια» η τρομάρα σου.

Μην πατήσεις το κουμπί αν δεν έχει δει την ταινία! SPOILER ALERT
 

Οπότε καταλαβαίνεις τη μεγάλη χαρά όταν διάβασα για reboot μιας ταινίας που ανήκει στην εποποιία των κινηματογραφικών 80s. Από την άλλη πάλι δε θα είναι η πρώτη φορά. Αφού αυτό εδώ θα είναι το τέταρτο επεισόδιο. Και υπάρχουν και δύο ταινίες «κόντρα» Alien vs Predator. Κάνε τα μαθηματικά και θα δεις πως αυτή θα είναι η έκτη ταινία επί της ουσίας.

Το πρωτότυπο Predator, αυτό το cult αριστούργημα, στο IMDB έχει ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία (7,8). Για τις συνέχειες του δε συμβαίνει το ίδιο αφού φτάνουν να κατρακυλάνε σε κάτω από τη βάση βαθμολογίες (4,6) το 2007. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν λέει πάντα την αλήθεια, σπάνια όμως λέει και μεγάλα ψέματα. Με άλλα λόγια μη μπείτε στον κόπο καν να το εξακριβώσετε, το έχουμε κάνει εμείς για εσάς με φρικτά αποτελέσματα για τον εγκέφαλο μας. Πραγματικά δεν παλεύεται!

NEkTvdlXOmYMoq 1 b

Προφανώς, λοιπόν, αναρωτιόμαστε: Θα αξίζει το νέο Predator; Έλα ντε… Το ότι θα παίζει ο 50 Cent παρουσιάζει ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω αν αρκεί. Το ότι θα δείχνει η Olivia Munn τα κάλλη της –νέο μεγάλο πουλέν για action movies και αντικαταστάτρια της Rhona Mitra στην καρδιά μας- ενισχύει την προσμονή. Όμως παραμένει ένα τεράστιο «αλλά» να αιωρείται στον αέρα.

O σκηνοθέτης Shane Black (Iron Man 3) ισχυρίζεται πως δε θα γυρίσει reboot και ότι θέλει να το πάει ένα βήμα παρακάτω· να «απλώσει» και άλλο την ιστορία σεβόμενος παράλληλα την κληρονομιά της σειράς. Άρα μην περιμένεις να δεις ξανά (λογικά) ζούγκλα Κεντρικής Αμερικής και Σβαρτσενέγκερ, να περιμένεις κάτι καινούργιο. Και ναι, το ξέρω κρίμα είναι, διότι τώρα με την επιστροφή του Terminator θα είχε φάση μία νοσταλγική επανάληψη του “Predator”. Με τον Σβαρτσενέγκερ να πρωταγωνιστεί και στις δύο ταινίες. Και η ερώτηση να παίρνει από μόνη της σάρκα και οστά: Θα δείρει ο Predator τον Terminator;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved