Από τo Vimeo στα Όσκαρ ένα τσιγάρο δρόμος

Το “Pear Cider and Cigarettes” δεν είναι μίκιμαου, είναι μία ιστορία ανδρικής φιλίας γεμάτη περιπέτειες, ποτά και γυναίκες. 

Το Vimeo το αγαπάμε. Το αγαπάμε πολύ όμως. Είναι  μία όαση στο Μεγάλο Πουθενά του διαδικτύου. Καθημερινά μας προσφέρει ένα κάρο μικρές «μαγείες»: βίντεοκλιπ, animation, ταξιδιωτικά και σπορ βίντεο υψηλής ποιότητας μεταξύ πολλών άλλων. Εύλογα, λοιπόν, γουστάρουμε πολύ να βλέπουμε ένα vimeo original (ταινία χρηματοδοτημένη από την πλατφόρμα) να φιγουράρει ως υποψήφιο στα όσκαρ, στην κατηγορία καλύτερης μικρού μήκους ταινίας animation.

 

Το Pear Cider and Cigarettes δεν είναι μίκιμαου, αντίθετα είναι ένα hardboiled «διαμαντάκι» με βία, ποτά, κορίτσια και εξωτικά αστικά τοπία. Αφηγείται μέσα σε 32 λεπτά μία εξωφρενική αληθινή ιστορία στην οποία έμπλεξαν δύο κολλητοί.

Ας κάνουμε τώρα τις συστάσεις.  

Γνωρίστε τον Robert Valley,  ένα ειδικευμένο στα «κινούμενα σχέδια» καλλιτέχνη με εικοσαετή πορεία στον χώρο. Μπορεί να θυμάστε το στυλ του από τα βιντεοκλιπ των Gorillaz (αν όχι τσεκάρετε το trailer πιο πάνω).  Δούλεψε καρέ καρέ όλα τα σκίτσα, τα σκηνοθέτησε μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων, έβγαλε ψυχή σε ένα απόλυτα προσωπικό πρότζεκτ και κατάφερε να πάει την αυτοβιογραφική ιστορία σε άλλα επίπεδα.

Τώρα ελάτε να σας συστήσω τον Techno Stypes (ψεύτικο όνομα για έναν αληθινό χαρακτήρα). Τον «παιδικό φίλο» του καλλιτέχνη, ένα αυτοκαταστροφικό ρεμάλι. Που οι πιωμένες περιπέτειές του θα τον φέρουν μέχρι την Κίνα. Ετοιμοθάνατο σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο. Να χρειάζεται μεταμόσχευση ύπατος διότι αλλιώς θα την βγάλει καθαρή. 

pearcider pisw

Παρακολουθήστε στο on demand του Vimeo την ιστορία μίας ανδρικής φιλίας· και πως ο σκηνοθέτης-κολλητός προσπαθεί να σώσει τον «τελειωμένο» φίλο του ταξιδεύοντας από το Βανκούβερ στην Άπω Ανατολή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved