Η ελληνική TV έχει γεννήσει τους καλύτερους καζανόβες

Από τον Μάνθο Φουστάνο στον Ζάχο Δόγκανο, ψήφισε τους καλύτερους.

Κανονικά για ένα τέτοιο θέμα δεν χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη αφορμή. Μιλάμε τώρα για άτομα που τα βλέπαμε στην τηλεόραση από όταν ήμασταν μικροί και κρατούσαμε σημειώσεις όταν απευθύνονταν στο γυναικείο φύλλο με σκοπό να το κατακτήσουν .

Ωστόσο σήμερα γιορτάζει ο προάγγελός τους, ο άνθρωπος εκείνος που έδειξε το δρόμο στους περισσότερους γυναικάδες αυτού του κόσμου, του οποίου το όνομα δόθηκε σε όσους έχουν μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο. Ο Τζιάκομο Καζανόβα.

 

 

Πρόκειται άλλωστε για ένα άτομο της τέχνης, έναν συγγραφέα που έζησε κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, που με όπλο την ασύγκριτη γοητεία του φημολογείται ότι «ξάπλωσε» με πάνω από 1000 γυναίκες, καταστρέφοντας σπίτια και στρέφοντας μέχρι και την Εκκλησία απέναντί του. Ο Καζανόβα υπήρξε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, σε βαθμό που ένα κομμάτι της ζωής του μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2005 με πρωταγωνιστή τον Heath Ledger.

Με αυτήν, λοιπόν την αφορμή κι επειδή στην Ελλάδα ζούμε, στη χώρα του Greek-καμάκι, θυμηθήκαμε διάφορους τηλεοπτικούς καζανόβες που μας έδωσαν έμπνευση, ατάκες και άπειρες στιγμές θαυμασμού.

 

1. Ζάχος Δόγκανος (Εκείνες κι Εγώ)

Βαριέται να δουλεύει, σιχαίνεται να πληρώνει, αντιπαθεί τους πάντες εκτός από τον εαυτό του, βασανίζει τους γύρω του, αλλά όταν έχει να κάνει με γυναίκες, μεταμορφώνεται. Διότι δεν είναι ένας απλός γυναικάς που κάποτε έμπλεκε σε ερωτικές περιπέτειες και πλέον ξεθώριασε - μην του πεις ότι μεγάλωσε θα σε σκοτώσει. Δεν υπάρχει κάποια γυναίκα που να μην την ξέρει, ενώ με όποια έμπλεξε (λίγες γλίτωσαν) της έμεινε ανεξίτηλος. Φήμες λένε ότι όταν γεννιόταν ο Chuck Norris, η μητέρα του έστειλε επιστολή στο Ζάχο για να αναγνωρίσει το μπάσταρδο παιδί του. 

 

 

2. Μάνθος Φουστάνος (Κωνσταντίνου και Ελένης)

Η ώρα είναι κοντά μεσάνυχτα και το τηλέφωνο του Μάνθου (υποτίθεται) χτυπά. Ο ίδιος απαντά: «Μπαμπά; Πρόβλημα στο εργοστάσιο; Πλημμύρισε η κεντρική αντλία; Έρχομαι αμέσως». Θαυμασμός για τη μνηστή του Πέγκυ Καρρά που έχει έναν τόσο δουλευταρά αρραβωνιαστικό, ανατριχίλα για την εργασιομανία του για όσους τον γνώρισαν μόλις εκείνη τη στιγμή. Το ότι στο δρόμο για το εργοστάσιο (το ποιο;) θα κάνει μια στάση από τη Λίλα, τη Φιόνα, τη Τζοάνα και όποια άλλη… μοναδική αγάπη προκύψει, είναι άλλη ιστορία. 

 

 

3. Φίλιππος (Κλείσε τα Μάτια)

Ο τύπος είναι Ο -κεφαλαίο όμικρον - Άρχοντας. Ερωτικό τρίγωνο με μητέρα και κόρη; Απεριόριστο respect, άξιος θαυμασμού. Μάλιστα δεν είναι κάνας απλός, ρηχός τύπος ο οποίος τις μέθυσε και τις έριξε ένα βράδυ καλοκαιριού στη Σύρο. Τις λάτρευε και τις δύο, ασχολιόταν μαζί τους μέχρι το τέλος της σειράς και ακόμα και μια δεκαπενταετία σχεδόν μετά τη σειρά ακόμα δεν καταλάβαμε ποια εκ των δύο γούσταρε περισσότερο. Ο Φίλιππος του «Κλείσε τα Μάτια» επαναπροσδιόρισε τον έρωτα στις ελληνικές σειρές, ενώ δεν φαντάζομαι να διαφωνεί κανείς πως αν δεν τα είχε μπλέξει με τον κολλητό του Στέφανο, θα πήγαινε και με την άλλη κόρη της Πέμης Ζούνη.

Υ.Γ. Αν παντρευόταν τελικά τη μητέρα στη σειρά θα γινόταν ο πρώτος παππούς-πατέρας στην ιστορία της ελληνικής TV. 

 

 

4. Σπύρος (Εραστής Δυτικών Προαστίων)

Αν ήταν στους Sons of Anarchy, ο Jax Teller θα ήταν σίγουρα αντιπρόεδρος. Ο λόγος; Ο Σπύρος από το Μπουρνάζι θα τον έκανε όποτε ήθελε με τα κρεμμυδάκια. Τι του 'λειπε άλλωστε; Το πέτσινο; Η μηχανή; Το άγριο στυλ το παντελονάτο; Τίποτα. Και όλες οι γυναίκες πέφταν στα πόδια του. Ακόμα και όταν το «κατεστημένο» τα έβαλε μαζί του (πατέρας και αδερφός της αγαπημένης του Λίζας), όχι μόνο τους διέλυσε, αλλά τους ανάγκασε να τον πάρουν με το μέρος τους. Και όχι έτσι χαριστικά αλλά με τους δικούς του κανόνες.  Στην τελική, έχεις δει πολλούς να ρίχνουν γκόμενα μέσα στη φυλακή; 

 

 

5. Τέλης Τιπιτέλης (Της Ελλάδος τα Παιδιά)

Ο τύπος που επισκίασε τον Κάκκαλο. Ο σμηνίτης που ούτε ο Χλαπάτσας δεν τολμούσε να καρφώσει. Μια ντίβα που μπήκε στρατό για να τονώσει την τριάδα Ντάλας-Βλάχος-Πλαπούτας και να τρελάνει όποιο θηλυκό κυκλοφορούσε στη μονάδα. Διότι ο Τέλης είναι τέλειος. Μπορεί τελικά από μπάσκετ να μην μας έπεισε ότι σκάμπαζε αλλά το κορμί του Τέλη με ή χωρίς σώβρακο πολλές επιθύμησαν. Άδικα βγήκε το «Κάθε κορίτσι θέλει, το κορμί του όμορφου Τέλη»; 

 

  
 

6. Ακάλυπτος (Και οι Παντρεμένοι έχουν Ψυχή)

Αν πει κάποιος ότι είδε τον Αντρέα και δεν αναγνώρισε έστω και λίγο στο πρόσωπό του τον Νεοέλληνα, κάτι δεν έχει καταλάβει. Τι ήταν άλλωστε ο Ακάλυπτος. Μία σύγχρονη εκδοχή του Greek Lover. Ένας τεμπέλης, δολοπλόκος, παθολογικά ζηλιάρης, και λάτρης της φράσης «ό,τι κινείται εκτελείται». Οι  παπάτζες θεωρίες του στον έρωτα έγραψαν ιστορία, η γκρίνια του για ό,τι δεν του άρεσε και η Αλίκη για την οποία έκοβε φλέβα παρά το γεγονός ότι «έπαιζε» με όποια βρισκόταν σε απόσταση βολής, τον καθιέρωσαν ως ένα από τα κατεξοχήν αρσενικά δείγματα της νεολελληνικής ιστορίας. 

 

 

7. Θανάσης Καλημέρης (Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα)

Ο Ακάλυπτος είχε τα χάλια του αλλά δεν γινόταν να μην τον συμπαθείς. Ο Θανάσης Καλημέρης ωστόσο είναι μια άλλη ιστορία. Η επιτομή του νεόπλουτου, του λαμόγιου που έβγαλε γρήγορα και εύκολα λεφτά μέσω της παρανομίας με την άρρωστη επιθυμία να ζήσει τη μεγάλη ζωή που διάβαζε στα περιοδικά. Και επειδή ο τύπος το ένιωθε σε κάθε του λέξη πως είναι για μεγάλα πράγματα, δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι το επίκεντρο της σειράς. Ακόμα και αν δεν τον συμπαθούσες. Και τη Δήμητρα Ματσούκα είχε να του τραγουδά ολημερίς και ταυτόχρονα τη συγχωρεμένη Ελευθερία Βιδάκη να πίνει νερό στο όνομά του. Τίποτε άλλο; 

 

 

Επειδή είναι λογικό να απορείς που δεν είδες μέσα πολλούς και διάφορους αγαπημένους Καζανόβες της μικρής οθόνης, στους βάζω όλους μαζί και σε καλώ να ψηφίσεις εκείνον που θεωρείς τον κορυφαίο όλων.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved