Πώς επιλέγει ο Tarantino τις μουσικές των ταινιών του;

Ίσως έχει την καλύτερη μουσική παιδεία στο Hollywood. 

Σου έχει τύχει ποτέ να ακούσεις ένα κομμάτι και να πεις: «Αυτό θα ταίριαζε σε ταινία του Tarantino»; Αν ναι, είναι λογικό, γιατί ο πιο ανατρεπτικός σκηνοθέτης του Hollywood, αυτό θέλει από εσένα. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το κομμάτι των Los Bravos, Bring a Little Loving, στο τρέιλερ της 9ης ταινίας του, Once Upon a Time in Hollywood. Αν έπρεπε να κατηγοριοποιήσουμε το συγκεκριμένο τραγούδι, τότε θα έμπαινε σίγουρα στη κατηγορία με το όνομα QT.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρίσκεται στη διαδικασία σύλληψης της ιδέας, γράφει ή ξεκινάει μια ταινία, ένα από τα πράγματα που κάνει, είναι να ψάξει στη δισκοθήκη του και να ακούσει μουσική. Με αυτόν τον τρόπο, βρίσκει το πνεύμα και το ύφος της ταινίας, ή το κατάλληλο εναρκτήριο τραγούδι.

Αποτέλεσμα εικόνας για reservoir dogs gifs

 

Το ξεκίνημα για τον Tarantino είναι σημαντικότατο γιατί από τη μουσική που θα ακούσεις, καταλαβαίνεις –τις περισσότερες φορές- που θα καταλήξει ή το τι προσπαθεί να σου δώσει να καταλάβεις. Θα μπορούσες να φανταστείς το Pulp Fiction χωρίς τη Misirlou; Δύσκολα. Αυτό γίνεται, γιατί ο Tarantino σε προετοιμάζει άψογα με το ρυθμό της μουσικής, πως έρχεται κάτι δυνατό, γρήγορο, αστείο και αλλοπρόσαλλο.

 

 

H ικανότητα του QT να βρίσκει τα κατάλληλα τραγούδια

Εκτός από τη Misirlou, το Girl You’ll be a Woman Soon και το You Never Can Tell στο αξεπέραστο twist των Thurman και Travolta στο Pulp Fiction, δεν θα μπορούσα να φανταστώ το Kill Bill χωρίς το Bang Bang της Nancy Sinatra. Το πήρε από το χέρι, το τράβηξε από το υπόγειο με τους παλιούς δίσκους και το έκανε επιτυχία. Ακόμα και David Bowie ακούσαμε στο Inglourious Basterds, σε μια σκηνή που μας προετοιμάζει για... πυροτεχνήματα. 

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ το Reservoir Dogs χωρίς το Little Green Βag και το Stuck In the Middle With You, ούτε το Jackie Brown χωρίς το Across 110th Street. Φυσικά, η μουσική είναι επιλεκτική ακόμα και όταν αυτή παίζεται για δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να μην βγαίνει από το μυαλό σου το καλτ συναίσθημα που σου έχει δημιουργηθεί. Η κορυφαία ίσως σκηνή με μουσική αλά QT, είναι στο Death Proof με το Down in Mexico των Coasters. Μπορείς να την απολαύσεις ελεύθερα.

 

 

Μετά από όλες αυτές τις απίστευτες μουσικές σκηνές, πως είναι δυνατόν να μην περιμένουμε πως και πως το Once Upon a Time in Hollywood;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved