Τι μας έμαθε ο «Godfather» για τη ζωή

Δώδεκα ατάκες που μας ωρίμασαν απότομα. 

Τα μαθήματα ζωής του Μario Puzo στο «Νονό», θα πρέπει να διδάσκονται πρώτα στο σπίτι και μετά στο σχολείο. Φυσικά, αυτά τα μαθήματα, πρέπει να παραδίδονται μακριά από όπλα και αυτοκίνητα που από στιγμή σε στιγμή θα εκραγούν. Αν έστω και ένα από αυτά γίνει κατανοητό, τότε όλοι μας θα γίνουμε σοφότεροι, καλύτεροι άντρες, υπόδειγμα οικογενειάρχη, μέχρι και εξυπνότεροι επιχειρηματίες. Ο Marlon Brando σίγουρα θα συμφωνούσε σε αυτό.

 

 

Tα λόγια που βγήκαν από το στόμα των χαρακτήρων του βιβλίου και της ταινίας, είναι τρομακτικές. Είναι τόσο απλές, που αυτόματα μοιάζουν δύσκολες και η σημασία τους είναι τέτοια, που μπορεί εύκολα να καλύψει τα κενά οποιασδήποτε προβληματικής προσωπικότητας. Κάθε χαρακτήρας που συναντάμε έχει τη δική του ιστορία και δίνει τις δικές του συμβουλές μέσα από τις πράξεις του. Ένα ακόμα σημαντικό μάθημα έχει να κάνει με τη στάση που πρέπει να κρατάμε απέναντι σε σοβαρές υποθέσεις.

Πόσο πραγματικά καλό ήταν το Godfather 3;

Δεν είναι τυχαίο πως η μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη σημείωσε τεράστια επιτυχία. Σε αυτή ακούμε ατάκες και βλέπουμε περιστατικά τα οποία είναι ικανά να μας αλλάξουν τον τρόπο ζωής αλλά και τον τρόπο με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε. Ο Marlon Brando με την επιβλητική του παρουσία και τη μυστήρια φωνή του έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Μπορείς και εσύ να ζήσεις λίγη από τη δόξα του Godfather

Η βαρύτητα που δόθηκε σε θέματα όπως η οικογένεια, ο σεβασμός, ο τρόπος δουλειάς και καθημερινής αντίληψης, μας έκανε να φιλήσουμε για ακόμη μια φορά το χέρι του Νονού. Τα ηχηρά μηνύματα και οι διδαχές στις νέες γενιές, άλλωστε, είναι πάντοτε επίκαιρα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved