Ποια Όσκαρ θα κέρδιζαν οι cult ταινιάρες του '80;

Κάνε μας τη χάρη, βρε Λάνθιμε...

 
Στην Ελλάδα του 2019, ψάχνουμε λόγους να πανηγυρίσουμε για κάτι. Ότι να’ναι. Αρκεί να μας κάνει να χαμογελάσουμε. Κάπως έτσι, μια χώρα ολόκληρη θα περιμένει με αγωνία τα φετινά Όσκαρ, με την ελπίδα να το… σηκώσει ο Γιώργος Λάνθιμος για την «Ευνοούμενη» του. Με την ευχή μας.
 
Αλλά εμείς, όπως και στον «Κυνόδοντα» ή τον «Αστακό» με ταινία του Λάνθιμου, δύσκολα θα… ταυτιστούμε. Άλλες ταινίες έχουν κερδίσει το Όσκαρ της καρδιάς μας. Άλλες μας έχουν μεγαλώσει. Για άλλες ξεροσταλιάζαμε στην ουρά του VideoClub ή βάζαμε μέσο τον κολλητό του VIDEOCLUBατζή για να μας τις κρατήσει.
 
Καλή ώρα... 

 
Και, ναι ρε Λάνθιμε, όσο εσύ διάβαζες για να κάνεις τέχνη, εμείς μαθαίναμε μπινελίκια από τον Στάθη, χαλβαδιάζαμε τη Βίνα (αχχχ) και παίζαμε φάπες με τον φίλο όπως βάραγε ο Τσάκωνας τον βοηθό στη Μεγάλη Απόφραξη. Και, ναι ρε Λάνθιμε, αυτά τα Όσκαρ θα δώσουμε. Αυτά που μεγάλωσαν γενιές και γενιές (λέμε τώρα) Ελλήνων. Αυτά που δόξασαν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Ε καλά, της Ευρώπης… Χμ… Της χώρας… Εντάξει! Της γειτονιάς!
 
Κύριες και κύριοι… Ιδού!
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved