Oι γυναίκες κερδίζουν έδαφος στους φωτογραφικούς διαγωνισμούς

Κι έχουν βάλει το χεράκι τους σε πολλά από τα 15 εντυπωσιακά καρέ που ακολουθούν.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός World Press Photo προσέλκυσε πάνω από 78,000 φωτογραφίες διά χειρός 4,700 φωτογράφων για το 2019. Το αξιοσημείωτο είναι πως στον φετινό διαγωνισμό, το 32% των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες, φέρνοντας ραγδαία αύξηση των συμμετοχών του γυναικείου φύλου σε σχέση με πέρυσι, όπου η συμμετοχή του έφτανε μέχρι το 12% των συνολικών.

Από όλες τις φωτογραφίες και τους φωτογράφους, έχουν επιλεγεί 43 φιναλίστ από 23 διαφορετικές χώρες οι οποίοι και θα ανακοινωθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου στο Άμστερνταμ.

Το έξτρα ενδιαφέρον του φετινού διαγωνισμού προέρχεται από ένα νέο έπαθλο, πέρα από αυτό για την «Καλύτερη Φωτογραφία της χρονιάς», αφού φέτος θα δίνει ακόμα ένα, για την καλύτερη «Φωτογραφική ιστορία της χρονιάς». Αυτό έχει ανεβάσει τον πήχη αλλά και τις απαιτήσεις των φωτογραφιών, αφού το πλάνο και η αισθητική τους, εδώ, δεν είναι αρκετές, καθώς το στόρυ που θα κρύβεται από πίσω τους και θα προβάλλεται στις φωτογραφίες αυτές, θα είναι και το βασικό κριτήριο αξιολόγησής τους.

Δείτε μερικές τέτοιες φωτογραφίες στην εντυπωσιακή gallery που ακολουθεί:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved