Εύσωμες superheroes σώζουν τον κόσμο από στερεότυπα και προκαταλήψεις

10 σκίτσα που εστιάζουν στην προσωπικότητα πίσω από τα κιλά.

Υπάρχουν γυναίκες που κρύβουν χρόνια, γυναίκες που κρύβουν κιλά, αλλά και γυναίκες που κρύβουν μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα πίσω από οτιδήποτε επιφανειακό μπορεί να τις καμουφλάρει. Όπως εν προκειμένω το πάχος.

Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο σκιτσογράφο Eduardo Santos, κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως κιλών, φύλου, ηλικίας και χρώματος, μπορεί να είναι δυνατός σαν τους ήρωες της Marvel και της DC

Σε μία εμφανώς συμβολική κίνηση, λοιπόν, θέλοντας να καταδείξει τη δύναμη της προσωπικότητας των γυναικών και δη των plus-size, ο Eduardo έφτιαξε μία συλλογή από σκίτσα, που απεικόνιζαν τους πιο γνωστούς superheroes, σε θηλυκή και κάπως πιο... αφράτη version. 

 

plus size women superhero illustration eduardo santos edull15 5c345f65b62a4 700

 

Έτσι, προέκυψαν οι εύσωμες Thor, CatWoman, Batwoman και άλλες 7 που τρώνε αλλά δεν ψεύδονται. Αντιθέτως, κοιτάνε κατάματα την αλήθεια, χαζεύουν χωρίς ντροπές τον εαυτό τους στον καθρέφτη και είναι έτοιμες να σώσουν τον κόσμο από στερεότυπα και προκαταλήψεις που κρίνουν πάντα εκ πρώτης όψεως και στερούν από κάθε γυναίκα το δικαίωμα να είναι ηρωίδα: Στα μάτια της, στα μάτια του συντρόφου της, του παιδιού της, του κύκλου της, ή ακόμη και στα μάτια των φανς της Marvel και της DC.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δεις τον κόσμο των ηρώων με μία άλλη ματιά:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved