Πώς θα διαμορφωθεί ο Παγκόσμιος Χάρτης με το λιώσιμο των πάγων;

Ένα GIFάκι σου δίνει την απάντηση.

Δεν αποτελεί ένα νέο που προκαλεί σοκ, λίγο πολύ άπαντες γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης. Ο κόσμος έτσι όπως τον γνωρίζουμε, με τις 6 ηπείρους (αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει 7) θα αποκτήσει πολύ διαφορετική μορφή εφόσον συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα και επιμείνουμε να μην βάζουμε γκέμια στην απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα.

Κάτι θα έχει πάρει το αυτί σας για το λίωσιμο των πάγων, σωστά;

 

Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει το επίπεδο της θάλασσας κατά περίπου 66 μέτρα, με αποτέλεσμα να εξαφανίσει ολόκληρες πόλεις έως και χώρες. Σύμφωνα με τα επιστημονικά λεγόμενα θα πρέπει να δεχτούμε από τώρα, εφόσον δεν πάρουμε τα μέτρα μας, ότι πόλεις όπως το Μαϊάμι, το Μπουένος Άιρες, ακόμα και το Λονδίνο με τη Βενετία θα έχουν ημερομηνία λήξης.

Περιοχές που έχουν κοντά τους πάγους –όπως το Σίντνεϊ που απειλείται από αυτούς της Ανταρκτικής- είναι δεδομένο ότι η στάθμη της θάλασσάς τους θα επηρεαστεί αισθητά.

Χωρίς να θέλουμε λοιπόν να σε τρομάξουμε, ο κόσμος κάποια στιγμή θα αλλάξει. Και η αλλαγή αυτή καθρεφτίζεται άμεσα στο παρακάτω gif:

 

2osilx

 

Όπως είναι φανερό, οι χώρες που βρίσκονται κοντά στους δύο πόλους της Γης κινδυνεύουν με αφανισμό, ενώ αν θεωρήσουμε πως υπάρχει κάποια «τυχερή» στην υπόθεση, αυτή είναι η Αφρική η οποία θα αλλάξει ελάχιστα μορφολογικά.

Για να έχεις μια καλύτερη οπτική επί του θέματος, το National Geographic έχει δημιουργήσει υποθετικούς χάρτες για κάθε ήπειρο μετά το λιώσιμο των πάγων και εμείς στους παρουσιάζουμε στο παρακάτω άλμπουμ:©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved